Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το εγκαταλελειμμένο κτίριο των πρώην σφαγείων στο Μαντούκι

Μια ακόμα ανοιχτή πληγή, κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την Κέρκυρα. Πρόκειται για το κτίριο των πρώην σφαγείων στο Μαντούκι που θα  ανακατασκευαστεί και θα μετατραπεί σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο χώρο πολιτισμού με πολλαπλές χρήσεις, αναβαθμίζοντας όλη την περιοχή.

Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου με προϋπολογισμό 940.000 ευρώ υπογράφηκε σήμερα από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Καλόγερου.

Το έργο είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου προχώρησε στην υλοποίηση των μελετών, στην ωρίμανση του έργου και στη συμβασιοποίησή του.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία υπαίθριου χώρου για εκδηλώσεις, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο για τη φιλοξενία workshops και χώρο διοίκησης και αποθήκη. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο συμβασιοποιήθηκε και αποτελεί υποέργο του JUMP , που έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα INTERREG.

Σε δήλωση της, η Μερόπη Υδραίου αναφέρει: «Πιστεύω στη θετική δράση, στο θετικό μήνυμα. Για το έργο της ανακατασκευής των παλαιών σφαγείων στο Μαντούκι και της μετατροπής του σε χώρο πολιτισμού, συμβολή έχει και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε ότι θετικό βρίσκουμε.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *