Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«49 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι μνήμες από τον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία παραμένουν ζωντανές.

Η αντιδικτατορική πάλη των φοιτητών, των νέων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας υπήρξε μία από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης των δημοκρατικών μας αγώνων. Ένα παλλαϊκό ΟΧΙ στο απολυταρχικό καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών.

Σήμερα, που πάνω από τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έχουν συγκεντρωθεί μαύρα σύννεφα, που το δίκαιο των Ελλήνων για μια αξιοπρεπή ζωή συρρικνώνεται και απειλείται μπροστά σε κρίσεις όπως της υγείας, της ενέργειας, της ακρίβειας, των ανταγωνισμών και του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή και που στο όνομα μιας νόθας λαϊκής κυριαρχίας που υπηρετούν οι κυβερνώντες της ΝΔ, οι λίγοι και δυνατοί ορίζουν τη μοίρα και τη ζωή των πολλών και αδύναμων, το Πολυτεχνείο ζει. Ζει και συνεχίζει να εμπνέει τους Έλληνες σε νέους κοινωνικούς δρόμους πάλης για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Ο αγώνας ανατροπής της ξενοκίνητης δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ήταν αγώνας χειραφέτησης απέναντι στον αυταρχισμό, στο φασισμό, στο ρατσισμό, στην ανελευθερία λόγου και έκφρασης, στην υποτέλεια του ανθρώπου σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς. Οι θυσίες, το αίμα και τα βασανιστήρια του λαού μας που διεκδίκησε ενωμένος ο ελληνικός λαός καλύτερες, ελεύθερες ημέρες για τη χώρα αποτελούν παράδειγμα ομοψυχίας που πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα στην προσπάθεια ενίσχυσης των δημοκρατικών αιτημάτων της εποχής μας.

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΕΓΗ είναι το άλλοτε σύνθημα για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των ηρώων του Πολυτεχνείου μας».
ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι σημερινές από την κατάθεση στεφανιού του Αλέξη Τσίπρα στο Πολυτεχνείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *