Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. Κλείνει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στους Αργυραδες.

Απαράδεκτη, επικίνδυνη και πέραν πάσης λογικής είναι η εγκληματική έλλειψη αποτελεσματικότητας στη εύρεση νέας κτιριακής υποδομής που επέδειξε η διοίκηση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για την αξιοπρεπή στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, και η οποία οδήγησε στη σημερινή απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για αναστολή της λειτουργίας του.

Δικαίως οι πυροσβέστες είναι ανάστατοι και δικαίως αισθάνονται ότι η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει ανταποδώσει στο ελάχιστο τα όσα εκείνοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Εγκαίρως, μετά από συναντήσεις με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Ιόνια Νησιά και την Κέρκυρα, τους εργαζόμενους και την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας (Μάρτιος – Μάιος 2022), ερώτηση στη Βουλή (Μάιος 2022) και δημόσιες τοποθετήσεις, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανέδειξε τις τραγικές συνθήκες στέγασης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας και ειδικά του Κλιμακίου των Αργυράδων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω χώρος παρουσιάζει ρωγματώσεις στην τοιχοποιία, εκτεταμένη διάβρωση, εισροή όμβριων υδάτων, εκτεθειμένη καλωδίωση με κινδύνους ηλεκτροπληξίας και άλλα σοβαρά προβλήματα.

«Είναι εξοργιστικό η Δημοτική Αρχή Νότιας Κέρκυρας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να μην κάνει ό τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στην ευρύτερη περιοχή, εμμένοντας σε τοπικισμούς. Αυτές οι εμμονές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα, να αποψιλώνεται η περιοχή από δημόσιες δομές και να απειλείται η ασφάλεια ζωής και περιουσίας των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας.

Μου φαίνεται αδιανόητο να μην βρεθεί, επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα κτίριο σε όλη τη Νότια Κέρκυρα για να μεταστεγαστεί το κλιμάκιο.

Η σημερινή εξέλιξη δεν τιμά κανέναν από όσους έχουν ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης και της Πολιτείας που έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει. Δυστυχώς η κραυγή αγωνίας των πυροσβεστών δεν εισακούστηκε, ούτε εμείς εισακουστήκαμε στα αλλεπάλληλα διαβήματά μας. Από την πλευρά μας θα αναζητήσουμε θεσμικά την έκθεση της αυτοψίας που διενεργήθηκε και έκρινε ακατάλληλο το κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων για να ενεργήσουμε αρμοδίως. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας όμως οφείλει άμεσα, ΣΗΜΕΡΑ, να δράσει για την αναστροφή της δυσμενούς εξέλιξης, με την εξεύρεση χώρου κατάλληλου για στέγαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Το αξίζουν οι άντρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για όσα με συνέπεια μας προσφέρουν, το δικαιούνται και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας για να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *