Ο Αλέξης Αλεξάκης για την W.T.M του Λονδίνου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξης Αλεξάκης μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:
Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην τουριστική έκθεση World Travel Market, που διεξάγεται στο Λονδίνο. Με το βλέμμα στραμμένο στην νέα τουριστική περίοδο του 2023 και έχοντας διανύσει μία ιδιαίτερα ικανοποιητική σεζόν, συνομιλήσαμε με φορείς και στελέχη που διαμορφώνουν τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού καθώς τα Ιόνια Νησιά έρχονται ήδη πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών προερχόμενων από διαφορές αγορές, γεγονός που καταδεικνύει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας.
Επιπλέον, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την διάκριση δύο νησιών μας, της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς στα Greek Travel Awards, μία πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα της στρατηγικής τουριστικής προβολής και προώθησης της Περιφέρειας μας. Άλλωστε η βρετανική αγορά εμφανίζει διαχρονικά υψηλή δυναμική στα Ιόνια Νησιά, ενώ στόχος μας είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση αυτής της συνθήκης αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνον με κριτήριο την χώρα προέλευσης αλλά σταθμίζοντας τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις, μιας και κάθε νησί μας μπορεί να προσφέρει ευρύ φάσμα εμπειριών σε όλες τις μορφές τουρισμού.
Σύμφωνα με επαφές που πραγματοποίησε η αποστολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθ΄ολη την διάρκεια της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα, συνάγεται ότι η τουριστική περίοδος για το 2023 θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για την χώρα άλλα και για τα Ιόνια Νησιά ειδικότερα. Όλα βέβαια τελούν υπό την προϋπόθεση της εξομάλυνσης της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία και στην επικράτηση ομαλών συνθηκών σε διεθνές επίπεδο.
Το θέμα της ενεργειακής κρίσης αποτελεί μείζονα προβληματισμό και για τον λόγο αυτόν προσανατολιζόμαστε στον σχεδιασμό σειράς δράσεων με γνώμονα την βιωσιμότητα του τουρισμού στα νησιά μας, ώστε να αντιληφθούμε την ορθολογική εκμετάλλευση του χώρου και των φυσικών πόρων.
Τα νησιά μας διαθέτουν τα φυσικά εφόδια και το κάλλος ώστε να εξασφαλίζουν σταθερά την προσέλκυση επισκεπτών. Στόχος μας είναι η προώθηση κάθε στοιχείου της επτανησιακής κουλτούρας και χρέος μας η προστασία και διατήρηση της αυθεντικότητας, του φυσικού περιβάλλοντος και του χαρακτήρα που συνθέτουν την μοναδικότητα κάθε νησιού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *