Συνάντηση Υδραίου-Μαγιολαδίτη με αντικείμενο τη συνεργασία στο ζήτημα της διασύνδεσης του Δήμου με πανεπιστήμια του εξωτερικού και για την ανάπτυξη της ρομποτικής στα σχολεία

Στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεσης της Μερόπης Υδραίου να κάνει πράξη τη συνεργασία με όλους όσους έχουν να συνεισφέρουν με θετικές ιδέες και προτάσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ.Μάριο Μαγιολαδίτη.
Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ο κ.Μαγιολαδίτηςνα αναλάβει το συντονισμό μιας νέας προσπάθειας για τη διασύνδεση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού αλλά και για την ανάπτυξη δράσεων ρομποτικής στα σχολεία της Κέρκυρας.
Η συνεργασία αυτή δεν έχει πολιτικά ή κομματικά χαρακτηριστικά, ενώ η σχέση του κ.Μαγιολαδίτη με το Δήμο θα είναι άμισθη και όπως τόνισε η Δήμαρχος «η συνεργασία αυτή αποτυπώνει τη βούληση μας να αξιοποιήσουμε όλους όσοι έχουν θετικές προτάσεις αλλά και διάθεση να προσφέρουν.Όπου και αν ανήκουν. Γιατί η επόμενη μέρα για την Κέρκυρα ανήκει σε όλους.»
Ο κ.Μαγιολαδίτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στα Θεμέλια της Πληροφορικής και στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει συνεργαστεί ως επιστημονικός ερευνητής με πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σε δήλωση της η Μερόπη Υδραίου αναφέρει:
Αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι θέλουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη διάθεση ανθρώπων για προσφορά χωρίς να ζητάμε κομματικά διαπιστευτήρια ή να μπαίνουμε σε συναλλαγές.Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει σημαντικές δράσεις για το Δήμο μας, ο κ.Μαγιολαδίτης έχει ιδέες και προτάσεις με θετικό πρόσημο. Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλους όσους έχουν διάθεση προσφοράς με τεχνογνωσία, μεράκι και αγάπη για το τόπο μας. Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και στερεότυπα.»
Από την πλευρά του ο Μάριος Μαγιολαδίτης,τονίζει: «Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος σύγκλισης και συνεργασίας και η Κέρκυρα δεν ανήκει σε κανένα, είναι υπόθεση όλων μας. Μπορούμε να έχουμε τις δικές μας διαφορετικές απόψεις, να τις διατηρούμε αλλά και να συνεργαζόμαστε όπου πρέπει.Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο που έδειξε ότι έχει ανοιχτούς ορίζοντες και ξέρει την έννοια της λέξης συνεργασία με σκοπό το κοινό όφελος.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *