Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλ.Αυλωνίτη για την κατανομή κονδυλίων ερασιτεχνικού αθλητισμού

Την 12η Οκτωβρίου 2022, σαράντα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ν.Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ραλλίας Χρηστίδου και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, αναφορικά με την κατανομή κονδυλίων του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα αθλητικά σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 553937/2022 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Στην μονοσέλιδη απάντηση του Υπουργείου, γίνονται λακωνικές αναφορές για το ύψος των κονδυλίων που υποτίθεται έχουν διατεθεί σε αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες . Δεν ζητήσαμε με την ερώτηση μας απλά και μόνο την αποτύπωση αριθμών, ζητήσαμε από την Υπουργό αν έχει ελέγξει κατά πόσον τα χρήματα, που προορίζονταν για τη προετοιμασία και την υποστήριξη των αθλητών, έφτασαν στον προορισμό τους και αξιοποιήθηκαν πραγματικά.

Φαίνεται δυστυχώς πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει και αφήνει στην τύχη τους τα αθλητικά σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία, τα οποία θα πρέπει να έχουν επαρκείς πόρους για να υποστηρίζουν όχι μόνο τον πρωταθλητισμό αλλά και για να μπορούν να υπηρετήσουν γενικότερα την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που αφορά όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *