Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Υφυπ. Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής που εδρεύει στην Κέρκυρα.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την επίλυσή τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε δεκτή την πλειοψηφία των προτάσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου.

Μεταξύ άλλων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρόλο που η νομοθεσία προβλέπει οι Συμβάσεις με τους Δήμους για την παραχώρηση παραλιών, αιγιαλού κλπ. να έχει διάρκεια έως 3 έτη, ορισμένοι Δήμοι συνάπτουν ακόμη και μονοετείς Συμβάσεις, άλλοι διετείς και άλλοι τριετείς. Πρόκειται για άνιση μεταχείριση εις βάρος ομοειδών επιχειρήσεων.Ο κ. Βεσυρόπουλος συμφώνησε στην ανάγκη διόρθωσης της στρέβλωσης, προτείνοντας την πρόβλεψη σύναψης τριετών Συμβάσεων μεταξύ των Δήμων και των Εκμισθωτών.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός συμφώνησε με το αίτημα του Συνδέσμου για την έγκαιρη έκδοση της ΚΥΑ που αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης παραλιών και αιγιαλού. Η καθυστερημένη έκδοσή της έχει ως αποτέλεσμα,η σύναψη των Συμβάσεων με τους Δήμους να πραγματοποιείται μετά την έναρξη της σεζόν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις των Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων. Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε για την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, η νέα ΚΥΑ να εκδοθεί έως το τέλος του 2022, προκειμένου οι προκηρύξεις και η σύναψη Συμβάσεων να εκκινήσει έγκαιρα.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα που υφίσταται σχετικά με την ερμηνεία του νόμου για την δυνατότητα τοποθέτησης υποδομής σκίασης (κιόσκι) από τους Εκμισθωτές Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής για την εξυπηρέτηση των σκοπών της δραστηριότητάς τους. Ο κ. Βεσυρόπουλος συμφώνησε στην ανάγκη διευκρίνισης της σχετικής διάταξης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν λυόμενη, προσωρινή κατασκευή που δεν αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και την αισθητική του περιβάλλοντος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *