Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 Έκλεισε η ένταξη του έργου αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας στις Περιφερειακές Ενότητες των Ιονίων Νήσων στη συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτας Ανδριώτη, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα είχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας αποτέλεσε η ένταξη των Κέντρων Υγείας από τα Ιόνια Νησιά στο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να επιτευχθεί η κτιριακή αναβάθμισή τους, σύμφωνα με το σχέδιο που ήδη εκπονεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Προγραμματική Σύμβαση που έχει σε ισχύ με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την προεργασία που έχει γίνει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προέβλεψε ότι θα δημοπρατηθούν με προτεραιότητα τα πλέον ώριμα, όπως αυτά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, από το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο έχει σύμβαση το Υπουργείο Υγείας για το έργο της αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας στην ελληνική επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, η δέσμευση του Υπουργείου αφορά στα Κέντρα Υγείας, που δεν έχουν συνύπαρξη λειτουργίας με τον ΕΦΚΑ ή στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια. Στην περίπτωση αυτή εντάσσονται το Κέντρο Υγείας Πόλης της Κέρκυρας και το Κέντρο Υγείας Αργοστολίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι για το Κέντρο Υγείας Πόλης της Κέρκυρας θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να μελετήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναβάθμισή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *