Εκατοντάδες δημότες αγκάλιασαν την προληπτική δράση ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας .

· 948 προληπτικές ιατρικές – οδοντιατρικές εξετάσεις σε 328 παιδιά/μαθητές
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 ολοκληρώθηκε, μετά από 10 ημέρες, το ταξίδι του κινητού πολυιατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 948 προληπτικές ιατρικές – οδοντιατρικές εξετάσεις σε 328 παιδιά/μαθητές.

Η δράση προληπτικής ιατρικής διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό – Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη», την 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας νόσου ή σωματικής βλάβης αλλά και στην προαγωγή και διασφάλισης της υγείας.

Για την υλοποίηση της Δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διέθεσε το κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, που εγκαταστάθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Αχαράβη και στο οποίο εξετάστηκαν δωρεάν 328 παιδιά και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από οδοντίατρους – μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας , παιδίατρους, οφθαλμίατρους, ωτορινολαρυγγολόγους – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, καθώς και από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Συμμετείχαν επίσης ιατροί από Θεσ/νίκη και Αθήνα. Παράλληλα με την εξέταση, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του, για την κατάσταση της στοματικής και σωματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας ευχαριστεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού, τους εθελοντές ιατρούς, όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, στην υλοποίηση της δράσης προληπτικής ιατρικής καθώς και όλους τους φορείς που συμμετείχαν ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες κοινές πρωτοβουλίες και στο μέλλον. Η κοινωνική προσφορά, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι πολύτιμη – ιδιαίτερα δε όταν αφορά στην κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών μας.

Η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη Κοινωνικής δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας, για κοινωνική πολιτική , για την προαγωγή της σημασίας της πρόληψης της υγείας, αλλά και στην εξοικείωση των παιδιών από μικρή ακόμα ηλικία, με τους γιατρούς και τις εξετάσεις, για τη φροντίδα της υγείας τους. Στόχος μας είναι επίσης, στις υπηρεσίες αυτές να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως, εξαλείφοντας όλο και περισσότερο κάθε κοινωνικο-οικονομικό ή άλλο αποκλεισμό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *