Συνάντηση Δημήτρη Μπιάγκη με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση του ΔΣ του ΔΣΚ με τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιαγκη.

Ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Κοντος καλωσόρισε τον κ. Μπιαγκη αναφέροντας ότι εκτός από βουλευτής είναι ένας διακεκριμένος και πολύ αγαπητός Συναδελφος και μελος του Συλλογου μας, ενώ ο κ. Μπιαγκης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που συναντάται, για πρώτη φορά ως Βουλευτής, με την Διοίκηση του Συλλογου στον οποίον ανήκει.

Ο κ. Κοντος και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ έθεσαν στον κ. Μπιαγκη ως πρωταρχικό ζήτημα, τον στόχο της κατασκευής νέων Φυλακων στην Κέρκυρα και του ζήτησαν να στηρίξει το εγχείρημα. Εκείνος δήλωσε ότι θα το πράξει και πρότεινε να αποσταλεί επιστολή, από τον ΔΣΚ, για κοινή και διακομματική στήριξη του στόχου αυτού, και στους 3 βουλευτές της Κερκυρας.

Ακολούθως ο κ. Κοντος έθεσε τα ζητήματα της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Δικαστικού μεγάρου με την οδό Δονάτου Δημουλιτσα (ο κ. Μπιαγκης πρότεινε να κληθεί ως εταίρος στο θέμα αυτό το ΤΕΕ), της έλλειψης προσωπικού σε υπηρεσίες των Δικαστηρίων, κυρίως σε Πρωτοδικειο και Ειρηνοδικειο (ο κ. Μπιαγκης ανέφερε ότι θα επακολουθούσε συνάντηση του με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων), επίσης ο κ. Κοντος έθεσε ως σοβαρότατο ζήτημα της παράτασης στις κτηματολογικές διορθώσεις και της παράτασης των κατά παρέκκλιση, εκτός σχεδίου, οικοδομικών αδειών (ο κ. Μπιαγκης συμφώνησε και στα δυο και ανέφερε ότι εργάζεται στο να ευοδωθουν οι απαραίτητες παρατάσεις).

Ιδιαίτερα για τα ζητήματα συνένωσης των Υποθηκοφυλακείων σε ένα κτηματολογικό γραφείο, ο κ. Μπιαγκης ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν υποκαταστήματα σε βορα και νότο και να διασφαλιστεί η εργασία του υπάρχοντος σήμερα προσωπικού των Υποθηκοφυλακείων, ενώ ο κ. Κοντος του δήλωσε ότι ο νομικός κόσμος δεν θα δεχθεί την κατάργηση η συγχώνευση, αντίστοιχα, του παραμικρού δικαστικού σχηματισμού στην Κέρκυρα, η οποία έχει ήδη απογυμνωθεί από πολλές υπηρεσίες και δεν είναι δυνατόν να το ανεχτεί αυτό και στο μέλλον.

Η συνάντηση έκλεισε σε ένα πολύ καλό κλίμα, με τον Βουλευτή να εγγυάται την διαρκή του συμπαράσταση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, στον οποίον άλλωστε και ο ίδιος ανήκει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *