Δύο νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας απο το πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”

Με αξιοποίηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ενίσχυσε το στόλο του με ακόμα 2 υπερσύγχρονα οχήματα – μηχανήματα.

Η ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τα νέα μηχανήματα αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Δήμου. Η προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων επιτρέπει στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας να επιτελέσουν καλύτερο και αποδοτικότερο έργο, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα τα οχήματα που παρελήφθησαν είναι: ένα δορυφορικό απορριμματοφόρο, γνωστό και ως «πυραυλάκι», και ένας ελαστικοφόρος εκσκαφέας φορτωτής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με βραχόσφυρα.

Το νέο δορυφορικό απορριμματοφόρο – «πυραυλάκι» είναι ένα ευέλικτο, μικρό, ανατρεπόμενο όχημα, κατάλληλο για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από περιοχές όπου η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων είναι δύσκολη και το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στο πρόγραμμα αποκομιδής γυάλινων συσκευασιών «ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ» από επιχειρήσεις εστίασης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Ενώ ο νέος εκσκαφέας- φορτωτής θα αξιοποιηθεί στη συντήρηση και επισκευή του δημοτικού, αγροτικού δικτύου αλλά και γενικότερα σε τεχνικά έργα και σε κάλυψη έκτακτων αναγκών του Δήμου.

Η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται από την Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *