Δημήτρης Μεταλληνός: Πρωτοβουλία και άμεση επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Η ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι συλλογική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται προς συζήτηση θέματα που αφορούν έργα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά θέματα λειτουργίας του Δήμου αλλά και μείζονος σημασίας ζητήματα όπως είναι η ψήφιση του νέου Κανονισμού Καθαριότητας και Πρασίνου. Η δημοτική αρχή, λόγω της απλής αναλογικής, έχει μόνο 1 δημοτικούς συμβούλους και δεν μπορεί ούτε την απαρτία να διασφαλίζει ούτε αποφάσεις να παίρνει μόνη της. Άλλωστε, μέχρι σήμερα, ο στόχος μας ήταν οι αποφάσεις να στηρίζονται σε μια ευρεία και διευρυμένη πλειοψηφία. Συγκαλέσαμε δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα την Τακτική Συνεδρίαση του μηνός Οκτωβρίου, με πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως οι Κανονισμοί Πρασίνου και Καθαριότητας, αλλά και αρκετά θέματα που αφορούσαν ζητήματα συμπολιτών μας, όπως το θέμα της Υγείας, που αφορά όλους μας. Δυστυχώς και στις δύο συνεδριάσεις δεν επετεύχθη η απαραίτητη απαρτία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι Τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Το να επιλέγουν κάποιοι την αποχή για να μην γίνουν έργα, για να μην ψηφιστεί ο Κανονισμός Καθαριότητας και Πρασίνου και για να μην επιλυθούν υπηρεσιακά ζητήματα που πρέπει να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μια επιλογή κατώτερη των περιστάσεων.
Όπως και να επιλέγουν τη στρατηγική και λογική της σύγκρουσης και της έντασης.
Όλα αυτά απέχουν πολύ από την ουσία και την έννοια της δημοκρατικής λειτουργίας.
Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να προστατευθεί και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας.
Το επόμενο διάστημα θα έρθω εκ νέου σε επικοινωνία και με τους επικεφαλής των παρατάξεων για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Θα ήθελα επίσης να καταστήσω σαφές ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν εικόνες της προηγούμενης περιόδου, να μετατραπεί δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα, με ύβρεις, προπηλακισμούς και άσκηση κάθε μορφής βίας.
Αυτές οι εικόνες ανήκουν στο παρελθόν, τις κατέστησε παρελθόν με την ψήφο της η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *