Επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Κέρκυρα

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας.

Η κα Μίνα Γκάγκα περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ξεκινώντας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, συνεχίζοντας στην Παθολογική, Καρδιολογικη και Πνευμονολογική, τις κλινικές του Χειρουργικού τομέα, τη Μαιευτική κλινική και την αίθουσα τοκετών, τα τμήματα ημερήσιας νοσηλείας και μεσογειακής αναιμίας, τα εργαστήρια και τέλος την Ψυχιατρική Κλινική και το Τμήμα Απεξάρτησης. Το νοσοκομείο είναι καινούργιο και σε ωραία θέση, διαθέτει εξαιρετικούς χώρους και θαλάμους, εξυπηρετεί δε, μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων αλλά και τον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών του νησιού. Είναι, λοιπόν, κομβική σημασίας η καλή λειτουργία του και η ικανοποίηση των ασθενών και του προσωπικού. Η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με όλο το προσωπικό για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Στην συζήτηση δόθηκε έμφαση στο θέμα των άγονων προκηρύξεων και των πρόσφατων παραιτήσεων, στο θέμα των διακομιδών και κυρίως στις ανάγκες και το σχεδιασμό για το μέλλον του νοσοκομείου, θέματα τα οποία συζήτησε, εν συνεχεία, με το ΔΣ του νοσοκομείου. Η κα Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι από πλευράς Υπουργείου, σε επίπεδο κινήτρων, υπάρχει συνεχής στήριξη: «Έχουμε ήδη κατατάξει την Κέρκυρα σε ζώνη άγονη Α, προκηρύξαμε θέσεις ιατρών και νοσηλευτών που είναι σε διαδικασία κρίσεων και θα προκηρύξουμε και πάλι θέσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

Επιπλέον, υπάρχει ήδη σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει στόχο την ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυξάνοντας τις ώρες τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων και δίνοντας περισσότερες επιλογές στους γιατρούς, ώστε το ΕΣΥ να είναι σύγχρονο και αντίστοιχο με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες, με επίκεντρο τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα ασθενή».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση, όπου η κα Μίνα Γκάγκα συζήτησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λέσση, τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη, τον Βουλευτή ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τον Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτριο Μπιάγκη, άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το νησί και ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της δυσκολίας εύρεσης στέγης για τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς στο νησί.

Το απόγευμα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ενημερώθηκε για την ανέγερση του Ιερού Ναού που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου και τον οποίο ανεγείρει με προσωπική φροντίδα ο Σεβασμιώτατος, δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου η αναπληρώτρια Υπουργός κα Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέστη στη λαμπρή δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και στην παρέλαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι ψαλμωδίες και η χορωδία στη Μητρόπολη όσο και οι εξαιρετικές φιλαρμονικές, σε συνδυασμό με τις παρουσίες των μαθητών που παρέλασαν, το κύρος του Τάγματος Εθνοφυλακής και τη δοξαστικά ηλιόλουστη μέρα, έκαναν την Επέτειο του ΟΧΙ πραγματικά αξέχαστη.

Η επίσκεψη στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση και γεύμα με την Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες των Ιονίων Νήσων, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον βουλευτή κ. Γκίκα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *