Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την διακοπή της δακοκτονίας στην Κέρκυρα

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων νήσων, από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Μπάμπη Χαραλάμπους και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Κέρκυρας, Μάριος Αρμενιάκος, πραγματοποίησαν, χθες (25/10/22), παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κέρκυρας, μετά την ενημέρωση τους ότι διακόπηκε η δακοκτονία στην Κέρκυρα.
Στη συνάντηση επεσήμαναν τις ευθύνες του Υπουργείου και της Περιφέρειας για το γεγονός ότι η δακοκτονία διακόπτεται λόγω έλλειψης εντομοκτόνων σκευασμάτων, τον ορατό κίνδυνο οι ελαιοπαραγωγοί να χάσουν μια καλή σοδειά αλλά και το κόστος που θα επιβαρυνθούν όσοι προχωρήσουν μόνοι τους στους απαραίτητους ψεκασμούς για να σώσουν ό,τι σώζεται.
Σημείωσαν επίσης ότι δεν μπορεί να πληρώσουν οι αγρότες ούτε την ολιγωρία ούτε την αδιαφορία Κυβέρνησης και Περιφέρειας που δεν αντιμετώπισαν έγκαιρα το πρόβλημα. Πρότειναν να παρθούν άμεσα μέτρα από την Περιφέρεια:
1. Προμήθεια φαρμάκων από την αγορά
2. Αναζήτηση φαρμάκων από άλλες περιφέρειες
3. Αναζήτηση πιθανού αποθέματος
4. Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση και αγορά της αναγκαίας ποσότητας από την αγορά.
Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες πρέπει να ενημερωθούν επίσημα για την όποια εξέλιξη, γιατί δυστυχώς τα χρονικά όρια είναι οριακά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *