Επτανησιακή Πρωτοβουλία: Αιμορραγεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Συνεχίζεται και όπως φαίνεται διογκώνεται η δυσμενής κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς έπειτα από νέα παραίτηση γιατρού το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου έχει πλέον αποδεκατιστεί.
Δυστυχώς οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών, αντί να βαίνουν προς αποκλιμάκωση φαίνεται πώς οξύνονται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το νοσοκομείο να υπολειτουργεί αδυνατώντας να εξυπηρετήσει επαρκώς όλα τα περιστατικά. Και φυσικά πέραν της υποστελέχωσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αρτιότητα των υποδομών και του εξοπλισμού, με την διοίκηση να ολιγωρεί σε ότι αφορά την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αποκατάσταση των θεμάτων αυτών.
Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου της παράταξης μας, με αφορμή τις τελευταίες παραιτήσεις γιατρών, είχαμε τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης ζητώντας άμεση αντίδραση τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από την 6η ΥΠΕ. Με φόντο την επικείμενη επίσκεψη της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας, οι πολίτες της Κέρκυρας δικαιούνται την οριστική επίλυση κάθε προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την ασφάλεια τους.
Δεν νοείται να έχουμε βιώσει τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, το νησί να υποδέχεται πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, να επιχειρούμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να ευαγγελιζόμαστε ότι διαβιούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, να διεκδικούμε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και να μην αξιώνουμε ταυτόχρονα αξιόπιστες και άρτια στελεχωμένες υποδομές υγείας, με ταυτόχρονη παροχή των κατάλληλων συνθηκών εργασίας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας φανερώνει εκτεταμένη κρίση, της οποίας η αποσόβηση αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα, διαφορετικά θα βρεθούμε απέναντι σε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *