Επίσκεψη Αλέκου Αυλωνίτη στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας

Τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας επισκέφθηκε πρόσφατα, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξοργιστικές καθυστερήσεις, κυρίως στην ανανέωση αδειών οδήγησης, αλλά και στις μεταβιβάσεις οχημάτων και στους τεχνικούς ελέγχους.

Ο βουλευτής συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες και διαπιστώθηκε ότι, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περισσότερες από 5.000 άδειες οδήγησης για ανανέωση, κάποιες από αυτά μάλιστα είναι στην αναμονή από τις αρχές του έτους. Εξ’ αυτού του λόγου, χιλιάδες Κερκυραίοι αντιμετωπίζουν μια ιδιόμορφη ομηρία, καθώς αδυνατούν να ταξιδέψουν εκτός νησιού, να πραγματοποιήσουν έκτακτες μετακινήσεις, ταξίδια για την εργασία τους, για λόγους υγείας, υπό την απειλή προστίμων και κλήσεων!

Δικαίως υπάρχει σωρεία καταγγελιών από Κερκυραίες και Κερκυραίους για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Την απόγνωση και την αγανάκτηση των πολιτών αντιμετωπίζουν, όμως, οι ελάχιστοι εργαζόμενοι της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας.

Η υποστελέχωση στις υπηρεσίες της Π.Ι.Ν., η οποία εντάθηκε τα τελευταία 3 χρόνια με ευθύνη της περιφερειακής αρχής, έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας και σε υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παρά τις δηλώσεις των διοικούντων την Περιφέρεια το πρόβλημα υποστελέχωσης και, συνεπώς, καθυστέρησης στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η Περιφερειακή Αρχή, αντί να μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και να ανακοινώνει συνεχώς νέες προθεσμίες ομαλοποίησης της κατάστασης, τις οποίες δεν τηρεί, οφείλει να προβεί σε ουσιαστικές, διορθωτικές κινήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, να καταθέσει επείγον αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για μόνιμες προσλήψεις, βάσει των εκτάκτων και επειγουσών αναγκών που αντιμετωπίζει η νευραλγική υπηρεσία και έως τότε να διαθέσει άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *