Σύλλογος γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου: “Να τηρηθεί ο νόμος για την διέλευση οχημάτων σε πεζόδρομο για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα”

Επιστολή προς όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου με αφορμή το ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης όταν λύθηκε το χειρόφρενο ενός αυτοκινήτου και τραυμάτισε μια δασκάλα και την σχολική τροχονόμο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια παιδιών και γονέων. Ακολουθεί η επιστολή:
“Αξιότιμοι,
Σήμερα, Τρίτη, 25 Οκτωβρίου του 2022, έλαβε χώρα ένα τρομακτικό ατύχημα μπροστά από την είσοδο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας. Επιβατικό ΙΧ μεγάλου κυβισμού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κύλησε και παρέσυρε δύο άτομα (μία εκπαιδευτικό μας και τη σχολική τροχονόμο), εκ των oποίων το ένα είναι πιο σοβαρά τραυματισμένο. Μπροστά στο συμβάν ήταν παιδιά και γονείς, οι οποίοι και πανικοβλήθηκαν. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αποτελεί τύχη το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκαν παιδιά, καθώς την τελευταία στιγμή γονείς τα τράβηξαν προκειμένου να μην παρασυρθούν από το όχημα.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κέρκυρας, είμαστε συντετριμμένοι από το ατύχημα, το οποίο, δυστυχώς, αποτελεί επιβεβαίωση του φόβου που έχουμε τα τελευταία χρόνια για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τις τροφοδοσίες των καταστημάτων και επιβατικών ΙΧ, που εισέρχονται στον πεζόδρομο της Νικηφόρου Θεοτόκη τις πρωινές ώρες. Οι εκκλήσεις μας προς τους γονείς ώστε να μην εισέρχονται με τα ΙΧ τους στον πεζόδρομο είναι συνεχείς, όμως, δυστυχώς, δεν είμαστε οι αρμόδιοι για τη διασφάλιση της τήρησης του νόμου.
Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία μας για τους 140 μαθητές του σχολείου μας, ζητάμε το αυτονόητο: Να κινούμαστε με ασφάλεια από και προς τη σχολική μας μονάδα. Ο νόμος περί της διέλευσης οχημάτων σε πεζόδρομο, πρέπει να τηρείται αδιάλειπτα, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με ζωές παιδιών.
Ζητάμε τη συμβολή των αρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας μεταξύ 08:00 και 08:30 πμ., ώρες που μετακινούνται οι μαθητές, την τοποθέτηση κατάλληλης σηματοδότησης, αλλά και τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας (σαμαράκια), που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας. Κατανοώντας πλήρως ότι ο ζωτικός ιστός της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους μόνιμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, η λύση απέναντι στον κίνδυνο που ελλοχεύει, κατά τη γνώμη μας, οφείλει να είναι συλλογική και με σεβασμό προς όλους.
Θεωρούμε το ενδιαφέρον σας για το θέμα και τη συνεργασία σας, απαραίτητα προκειμένου να μην συμβούν άλλα ατυχήματα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για ενημέρωση και συνέργεια, ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *