Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέκου Αυλωνίτη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας η Υφυπουργός Υγείας κ. Γκάγκα στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο Κέρκυρας . Η ερώτηση περιλάμβανε δύο σκέλη:

Α) Αν προτίθεται το Υπ. Υγείας να αντικαταστήσει τον Διοικητή του Νοσοκομείου μετά και τα τελευταία γεγονότα των παραιτήσεων γιατρών, της αποδεδειγμένης διοικητικής και οργανωτικής ανεπάρκειας και του αυταρχισμού, συνεπεία του οποίου έχει διαρραγεί η εργασιακή ομαλότητα και

Β) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, μέσω των οποίων θα ήταν δυνατή η γρήγορη κάλυψη κενών

Η Υφ. Υγείας αρκέστηκε να ενημερώσει τον βουλευτή ότι θα εξετάσει τα ζητήματα περί αυθαιρεσιών του διοικητή την 27η Οκτωβρίου, οπότε και θα έρθει στην Κέρκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τους γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, προσθέτοντας επίσης ότι τις κρίσεις διοικητών χειρίζεται ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας. Επέμεινε, παρά την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, αποφεύγοντας και σε αυτή την περίπτωση να απαντήσει για την επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών.

Όταν μάλιστα ο βουλευτής προσκόμισε στοιχεία, βάσει των οποίων αποδεικνύεται η εγκατάλειψη της Κέρκυρας, η οποία τη διετία 2020-2022 βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις προκήρυξης θέσεων ιατρών ανά 100.000 πληθυσμού, η κα. Γκάγκα παρέπεμψε στο μέλλον απαντώντας ότι το Υπ. Υγείας προχωρά στον Χάρτη Υγείας προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες κάθε μέρους.

«Έχω καταθέσει 12-13 ερωτήσεις, 4 επίκαιρες, έχω αποστείλει επιστολές, προσωπικά και στον Πρωθυπουργό και τονίζω ότι η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα είναι τραγική. Οι διακομιδές σε νοσοκομεία –κυρίως των Ιωαννίνων- έχουν αυξηθεί θεαματικά, οι γιατροί παραιτούνται, υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, κτιριακών προβλημάτων στα Κέντρα Υγείας, πριν από λίγες ημέρες κατέρρευσε μέρος της οροφής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Πώς να σας περιγράψω ότι η υγεία στην Κέρκυρα πάσχει σοβαρά; Ελάτε στην Κέρκυρα, αλλά μην περιοριστείτε σε κομματικές συναντήσεις, καλέστε κι εμάς στις επαφές που θα έχετε για να διαπιστώσετε τι ακριβώς συμβαίνει», δήλωσε ο βουλευτής στη δευτερολογία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *