« Ο Δήμος Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διεξαγωγή έρευνας για τον τουρισμό στην Κέρκυρα»

Μία σημαντική πρωτοβουλία συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων νήσων και το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή, από κοινού, μιας πρωτογενούς έρευνας που τα ευρήματα της θα αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για την Κέρκυρα.

Το πεδίο της έρευνας θα επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους, στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της Κέρκυρας.

Θα υπάρχει η δυνατότητα να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία και συμπεράσματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, για τον τρόπο με τον οποίο μας κρίνουν και μας βαθμολογούν οι επισκέπτες μας, για τον τρόπο αντιμετώπισης εργαζόμενων και επιχειρηματιών απέναντι στο υπάρχον μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μας, ως τουριστικού προορισμού.

Μέσα από δομημένα ερωτηματολόγια, η έρευνα θα στοχεύει στα ακόλουθα σημεία:

1η. Έρευνα σε επιχειρήσεις εναλλακτικού/θεματικού τουρισμού και σε εν δυνάμει τουρίστες στα πλαίσια του μαθήματος Θεματικός Τουρισμός:

Αγροτουρισμός-Οινοτουρισμός-Γαστρονομικός τουρισμός και Οικοτουρισμός,

2η. Έρευνα σε κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον τουρισμό

3η. Σειρά επισκέψεων σε τουριστικούς φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις.

Διδάσκουσα και Επιβλέπουσα των ανωτέρω δράσεων είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος κ. Σοφία Καράμπελα και τα ερευνητικά πεδία αλλά και η συνεργασία με το Δήμο, τυγχάνουν της έγκρισης του Προέδρου του Τμήματος κ. Κωνσταντίνου Βόγκλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *