Χαιρετισμός Γιάννη Τρεπεκλή στο Συνέδριο “Κέρκυρα 2022 – 2042”

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Κέρκυρα να ζείς” πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, εκπροσωπώντας την ΠΕΔΙΝ χαιρέτησε κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου “Κέρκυρα 2022- 2042”.

“Κυρίες και Κύριοι

Θέλω να σας καλωσορίσω στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργανώνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ και η ΠΕΔΙΝ Ιονίων νήσων και το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το «Σύνταγμα» για το πώς θα πρέπει να πορευτεί η Κέρκυρα, με αναπτυξιακή δυναμική και τεχνοκρατική προσέγγιση, τα επόμενα χρόνια.

Είμαι δε πεπεισμένος ότι η φιλοδοξία αυτή θα επιτευχθεί, γιατί η παρουσία και η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων στο συνέδριο μας, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του και οι εισηγήσεις τους, την επιτομή του χάρτη που θα οδηγήσει στην επιτυχία το νησί μας στα επόμενα χρόνια.

Επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω την πραγματοποίηση του συνεδρίου μας με τίτλο «Κέρκυρα 2042», ως ιστορική στιγμή για το νησί μας, πρώτον γιατί έρχεται να καλύψει ένα κενό και ένα έλλειμμα χρόνων και κατά δεύτερον, γιατί τρεις σημαντικοί φορείς και οργανισμοί όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ και η ΠΕΔΙΝ ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία σε ένα κομβικό χρονικά σημείο.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας παρατηρούμε να συντελούνται ραγδαίες αλλαγές και να καταγράφονται μεταστροφές σε όλα τα επίπεδα, βιώνουμε πλέον μια περίοδο σύνθετων προκλήσεων, με απρόβλεπτες παραμέτρους και οφείλουμε σε αυτό το νέο απαιτητικό περιβάλλον, να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, να τις διαμορφώνουμε και όχι να τις ακολουθούμε ή να τις αποδεχόμαστε.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο γόνιμος και ειλικρινής διάλογος που θα ακολουθήσει και οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις, εξαίρετων και διακεκριμένων επιστημόνων, θα αποτελέσουν την βάση, για να εδραιωθεί η αναγκαία συνέργεια και ο επιβεβλημένος συντονισμός που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα μας στην πορεία που οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Είναι γνωστό ότι ο τόπος μας διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έγιναν λάθη, αλλά οφείλουμε τα παθήματα του παρελθόντος να μας γίνουν μαθήματα.

Οφείλουμε να θεμελιώσουμε την μελλοντική πορεία τους τόπου μας, στις αρχές της συνεργασίας, της δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων και τεχνοκρατικής γνώσης.

Για αυτό θεωρώ ότι το συνέδριο μας θα αποτελέσει την Ναυαρχίδα για να κατακτήσουμε το μέλλον.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *