Φανή Τσιμπούλη: Δόθηκε η τελική έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, του μεγάλου έργου Ύδρευσης της Κέρκυρας.

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και όχι Η ΕΠΙΧΕΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ΔΙΑΑΔΕΥΑΚ), πράγμα το οποίο ερμηνεύεται ως αναγνώριση αναποτελεσματικότητας του φορέα της δημοτικής ύδρευσης……………
Διαφορετικά, θα το είχε προκηρύξει η ίδια η ΔΙΑΔΕΥΑΚ….. Και δεν είναι το μοναδικό έργο που αναλάμβάνουν να εκτελέσουν για λογαριασμό μας τα υπουργεία (βλέπε, αποκατάσταση του μνημείου της Αγίας Αικατερίνης).
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 146 εκατομμύρια Ευρώ και έρχεται να συμπληρώσει , το ήδη δημοπρατημένο υποέργο (θα μπορούσε να το πει κανείς), της αποσκλήρυνσης, προϋπολογισμού 29 εκ. ευρώ περίπου, με ημέρα αποστολής της προκήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ , την 29-12-2021.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός συστήματος υδροδότησης με 15.000 m3 /ημ. πόσιμο νερό για την πόλη της Κέρκυρας, με βάση την προς κατασκευή Εγκατάσταση Αποσκλήρυνσης Νερού Χρυσηίδας, που τροφοδοτεί τις υφιστάμενες Δεξαμενές Ανάληψης Κανονίου και 4 μικρές δεξαμενές της περιοχής του Βιρού.
Στο έργο περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των Δεξαμενών Ανάληψης με την προς κατασκευή Δεξαμενή Ποταμού με επέκταση του υφιστάμενου αγωγού, ώστε να αυξηθεί η αποθηκευτική ικανότητα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.
Το δε, πρόσφατο έργο αφορά τα φραγμάτα Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας, με τα συνοδά τεχνικά έργα, των Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, των εξωτερικών δικτύων συνολικού μήκους περίπου 210χλμ. και των δεξαμενών Χωροεπισκόπων, Τρουμπέτα, Στρογγύλης και Μελιτειέων.
Και κάπως έτσι , λοιπόν, θα δοθεί κάποια λύση ( αν τελικά γίνει) , στο πρόβλημα της ύδρευσης της Κέρκυρας… Μακάρι.

Η Φανή Τσιμπούλη είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *