Ο Αλέκος Αυλωνίτης στο επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Κέρκυρα του 2042»

Στις εργασίες του επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η Κέρκυρα του 2042», συμμετέχει ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο, που συνδιοργανώνουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ και η ΠΕΔΙΝ, με ομιλίες έγκριτων επιστημόνων, για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Κέρκυρα, με στόχο να αποτελέσει τη βάση συζήτησης για το μέλλον.

Στον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών ο κ. Αυλωνίτης συνεχάρη τους διοργανωτές, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την απόφαση συνένωσης δυνάμεων και επισήμανε ότι η πολιτική οφείλει να υποχωρεί μπροστά την επιστημοσύνη, να δοθεί βήμα στους ειδικούς, ώστε να καρποφορήσει το εγχείρημα χάραξης της πορεία της Κέρκυρας προς την επόμενης 20ετία. Αντιστοίχως το πολιτικό αποτύπωμα θα δοθεί μέσα από κατευθυντήριες γραμμές με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος και του τοπικού μας χαρακτήρα, δήλωσε.

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κλιματική αλλαγή, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την εξοικονόμηση ενέργειας και την τεχνολογία, ως κρίσιμους τομείς που θα απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον. Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να γίνουν τώρα ουσιαστικά βήματα συνεργειών, με στόχευση: τον τουρισμό, την ενεργειακή επάρκεια, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τις σύγχρονες και διασυνδεδεμένες συγκοινωνίες, τη δημόσια παιδεία, τον πολιτισμό και αθλητισμό και την υγεία, παρουσιάζοντας ανά τομέα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τι μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει πολιτική βούληση.

«Στο συνέδριο αυτό είναι κρίσιμο άμεσα να υιοθετήσουμε και να συνθέσουμε καλές πρακτικές, προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεση ενεργοποίηση για αναστροφή της επικρατούσας κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *