Σπύρος Κροκίδης: “Η αυτοκριτική είναι αξία που ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Η αυτοκριτική είναι αξία την οποία φαίνεται ότι δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης αγνοεί και την λαϊκή ρήση ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Αντί να ζητήσει συγνώμη από τον Κερκυραϊκό λαό για την περιπέτεια που ενέπλεξε το νησί μας και την τοπική κοινωνία και με τις λαθεμένες αποφάσεις που είχε λάβει για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τώρα μας κουνάει το χέρι γιατί έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την οριστική επίλυση του προβλήματος με μια σύγχρονη λύση.
Πραγματικά κάποιος όντως πρέπει να διαθέτει ή μνήμη χρυσόψαρου ή περίσσιο πολιτικό θράσος για να ξεχάσει μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πριν από λίγα χρόνια και πλήγωσαν τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τον τόπο μας τον οποίο δυσφήμισαν σε όλο τον κόσμο.
Άραγε ξέχασαν τις εικόνες με τους ξεχειλισμένους δρόμους από σκουπίδια που έφθασαν στα πέρατα τις οικουμένης δυσφημώντας την Κέρκυρα; Ξέχασαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων για τις συνέπειες τα άστοχων αποφάσεων και ενεργειών στη διαχείριση των απορριμμάτων; Μέχρι και γράμμα εστάλη από κατοίκους του νησιού βρετανικής υπηκοότητας στη Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας για να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος. Ξέχασαν που έφεραν τα ΜΑΤ και μάτωσαν την τοπική κοινωνία; Ξέχασαν που μετέτρεψαν για μήνες σε εμπόλεμη ζώνη την Λευκίμμη; Τα ΜΑΤ τα οποία στοίχισε η παρουσία τους 5 περίπου εκατομμύρια. Λησμόνησαν ότι η Κυβέρνηση τους και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και ο Γ.Γ του Υπουργείου αρνιόταν πεισματικά να ανάψουν το πράσινο φως για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού; Και αυτοί αποδείχτηκαν αδύναμοι να τους πείσουν για την αναγκαιότητα της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νησιού ; Ξέχασαν τις φωτιές στους διασπαρμένους σε όλο το νησί όγκους των απορριμμάτων που εκλύονταν διοξίνες θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία; Ξέχασαν ότι λόγω αυτών των γεγονότων και της αβελτηρίας που επέδειξαν δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές του δήμου κεντρικής Κέρκυρας το 2019;
Και αντί να ζητήσουν έστω και μια συγνώμη για όλα αυτά και πολλά άλλα, μας κουνούν το χέρι γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, η οποία τελικά απέβη χρήσιμη γατί επικαιροποιήθηκε η παλιά μελέτη και προσαρμόστηκε στον ΕΣΔΑ και στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε, δρομολόγησε την τελική λύση.
Η σιωπή είναι χρυσός, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Σπύρος Κροκίδης Πρώην Δήμαρχος Παρελίων – Πολιτευτής ΝΔ Κερκύρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *