Επίσκεψη του Πρέσβη του Μαρόκου στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Εντυπωσιασμένος από την Κέρκυρα ο Πρέσβης του Μαρόκου, Mohammed Sbihi, συζήτησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τις δυνατότητες ανάπτυξης του Τουρισμού μεταξύ της χώρας του και των νησιών του Ιονίου.

Ο Πρέσβης του Μαρόκου παρουσίασε τα στοιχεία του δυνατού τουριστικού ρεύματος επισκεπτών από το Μαρόκο προς άλλες μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία) και ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Περιφερειάρχη για μια δράση στοχευμένης προβολής των Ιονίων Νήσων και συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τις μεγάλες πόλεις του Μαρόκου και η δραστηριοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να συζητήσει αυτά τα δεδομένα με τους ξενοδόχους και λοιπούς τουριστικούς φορείς των Ιονίων Νήσων και ενημέρωσε για τις μεμονωμένες ενέργειες που έχει κάνει η ίδια λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων της με το Μαρόκο για την αξιοποίηση του φιλελληνικού κλίματος που επικρατεί στη μεσογειακή -άγνωστη για μας- χώρα.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην πόλη Fes του Μαρόκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *