Ο Σπύρος Κροκίδης για τη δημοπράτηση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Κέρκυρα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα την δημοπράτηση του εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 35,6 εκατ. Ευρώ.

Με τη δημοπράτηση του εργοστασίου ουσιαστικά τίθεται τέλος σε μια περιπέτεια που έζησε το νησί μας και που είχε ως απολογισμό εξ αιτίας των άστοχων επιλογών τόσο τη δυσφήμιση του, όσο και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος ενώ κινδύνευσε σε κάποιες περιπτώσεις και η δημόσια υγεία, όπως με την καύση των ανεξέλεγκτων όγκων  των απορριμμάτων με την έκλυση διοξινών.

Η γνωστή ρήση των αρχαίων προγόνων μας «ουδέν κακόν αμιγές καλού» βρήκε πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας, αφού η ατυχής έκβαση των διαγωνισμών δημοπράτησης, οδήγησε στην επικαιροποίηση της μελέτης και πλέον πρόκειται να κατασκευαστεί και να δοθεί σε χρήση ένα σύγχρονο εργοστάσιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις επιταγές του ΕΣΔΑ αλλά και στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση όμως παράλληλα με την δημοπράτηση και την κατασκευή του εργοστασίου θα πρέπει τόσο ο ΦΟΔΣΑ, όσο και οι Δήμοι να προωθήσουν τις διαδικασίες ανακύκλωσης.

Τέλος είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα τείνουν ευήκοον ους στο αίτημα του ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση του χρέους των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να μην επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας. Ένα χρέος το οποίο προήλθε από την διαχείριση των Δήμων.

Επιτέλους  και στη Κέρκυρα προχωρούν τα μεγάλα έργα όπως το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, αλλά και το έργο των Φραγμάτων που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τους ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης προς το νησί μας, που αποτελεί έναν από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της  χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *