Δήλωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη μόλις πληροφορήθηκε τις κορυφαίες διακρίσεις που έλαβαν η Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Κατερίνα Καμπάση και η Διευθύντρια – Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα κα Ντάρια Κοσκόρου.

Οι σημαντικές διακρίσεις στο επιστημονικό-ερευνητικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα, μας κάνει υπερήφανους. Καταδεικνύει ότι η χώρα μας διαθέτει αξιόλογο δυναμικό σε όλους τους τομείς. Αρκεί να τους στηρίζουμε , η Πολιτεία, εμείς, για να επιδίδονται απερίσπαστοι στην επιστήμη τους. Τις ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους. Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις, είναι αφενός αναγνώριση της αξίας -προσφοράς τους αφετέρου στοιχεία ανεκτίμητα που λειτουργούν παραδειγματικά για όλους .

Έτσι, στη λίστα του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ που περιλαμβάνει το κορυφαίο 2% των ερευνητών όλου του κόσμου, συμπεριλήφθηκε η Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, διεθνών σχέσεων και εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος κα Αικατερίνη Καμπάση.

Η εν λόγω λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, ενώ η επιλογή των μελετητών γίνεται βάσει των αναφορών που γίνονται στις δημοσιεύσεις τους από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο.

Η κα Αικ. Καμπάση είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία της επιστημονικής κοινότητας που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά και ένας άνθρωπος με βαθιά αφοσίωση στο έργο της. Είχε επίσης καταλάβει την πρώτη θέση πριν από δύο χρόνια στην Microsoft Academic στο πεδίο της αξιολόγησης ιστοσελίδων.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε τα παράσημα σε 11 σημαντικούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών για το έργο τους και την προσφορά τους.

Μεταξύ των προσώπων που τίμησε η Πολιτεία δια της Προέδρου της Δημοκρατίας με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της

Ευποιΐας είναι η κα Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια – Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, η οποία επιτελεί υποδειγματική εργασία στο μοναδικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην μεγάλο Έλληνα και Ευρωπαίο πολιτικό του 19ου αιώνα. Χάρη σ’ αυτήν το Μουσείο, παρότι μικρό και ιδιωτικό, λειτουργεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου μουσειακού φορέα διεθνών προδιαγραφών και αποτελεί εκπαιδευτικό πυρήνα και πολύτιμο θησαυροφυλάκιο της νεοελληνικής ιστορίας και μνήμης.

«Είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι είναι καθήκον της Πολιτείας να σέβεται, να μεριμνά και να τιμά αυτούς που αποτελούν το οξυγόνο της κοινωνίας μας, εκείνους που με το έργο τους βαθαίνουν και ανανεώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *