Γιάννης Καββαδίας: Άλυτα τα προβλήματα της Νότιας Κέρκυρας

Η σημερινή δημοσιοποίηση της θέσης μου ως ενεργού πολίτη και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας είναι υποχρεωτική έκφραση και αναγκαία συνθήκη της ευθύνης μου απέναντι στην κοινωνία του Νότου αλλά και της Κέρκυρας ολόκληρης. Προηγούνται δύο δημόσιες αναφορές μου για κακώς κείμενα, θέματα και προβλήματα, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδένα συζητήθηκε υπεύθυνα στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο Νότος των πολλών και μεγάλων αναγκαίων προς επίλυση προβλημάτων, παραμένει βαλτωμένος απ’ την ακινησία μιας δημοτικής αρχής αδύναμης και ανίκανης, να αντιληφθεί τον επείγοντα χαρακτήρα που έχρηζαν άμεσης από την αρχή αντιμετώπισης. Η κακή και αντιπαραγωγική οργάνωση και διαχείριση των υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα αυτήν της τεχνικής παρέμβασης. Η αντίληψη της επικρατούσας κατάστασης στην ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι σχεδόν απούσα. Η διαχείριση των απορριμμάτων εξακολουθεί να είναι πρωτεύον ζήτημα της ζωής των δημοτών του Νότου. Η διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής μας όπως αυτής της λίμνης Κορισσίων, βουλιάζει την αξιοπιστία συνολικά του δήμου να επιφέρει στους δημότες του θετικά αποτελέσματα. Ο τρόπος προγραμματισμού και εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομών και η διαδικασία ανάθεσης μικρών τεχνικών παρεμβάσεων προσβάλλει την ύπαρξη της ίδιας της δημοτικής αρχής.
Η επίλυση προβλημάτων που προκαλούνται από έντονες καιρικές συνθήκες και αποδεικνύουν την ανάγκη ύπαρξης και εκτέλεσης ειδικού τεχνικού προγράμματος, είναι για τον δήμο μας ‘’λόγια του αέρα’’, έπεα πτερόεντα. Η τελευταία κακοκαιρία απέδειξε του λόγου το αληθές, δηλαδή πόσο πρόχειρη και ανίκανη είναι η δημοτική αρχή του κ. Λέσση και των άμεσων συνεργατών του, ιδιαίτερα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του κ. Κουρτέση, του αντιδημάρχου ποιότητας ζωής κ. Ανδριώτη, του νέου αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Μπόγδου και προέδρου της επιτροπής για την ανάπτυξη της λίμνης Κορισσίων, αλλά και του κ. Μίαρη της πολιτικής προστασίας. Αυτή η ομάδα που συγκυβερνά τον δήμο, τον οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα σε όλες τις λειτουργίες του δήμου. Υποβαθμίζει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και υποθηκεύει το μέλλον της καθημερινής μας ζωής.
Άλυτα προβλήματα όπως ο δρόμος στην Μπούκαρη, το λιμάνι της Λευκίμμης, οι υποδομές στον ποταμό, η λίμνη Κορισσίων, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αγροτική οδοποιία και οι σούδες, οι υποδομές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, οι αθλητικοί χώροι, το κέντρο υγείας, η κακή λειτουργία των σχολείων και τόσα άλλα, αποδεικνύουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και στην κοινωνία τίθενται ζητήματα και προβληματισμοί που ακόμη και ο πιο καλοθελητής, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει και να δικαιολογήσει.
Κύριε Λέσση, νομίζω ότι η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο είναι να παραιτηθείτε εσείς και η ομάδα σας. Μην πυροβολείτε άλλο αυτόν τον σπουδαίο τόπο. Σταθείτε μια φορά υπεύθυνος και απομακρυνθείτε από τη θέση του Δημάρχου. Δυστυχώς αποδείξατε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την αδυναμία σας, να σας αναγκάζει να παραμένετε στην θέση σας στηριζόμενος από την γνωστή ομάδα που δεν απέχει των δικών σας αδυναμιών.
Αφήστε τον δήμο να αντιμετωπίσει παραγωγικά, γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα του.
Αν αγαπάται τον τόπο σας, αφήστε τον ΗΣΥΧΟ.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *