ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΙΝΙΕΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΙΝΙΕΣ

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων ΚΕΡΚΥΡΑΣ και τον Σύλλογο Μανιταρόφυλων ΕΛΛΑΔΑΣ διοργανώνουν  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και το Σάββατο  12 Νοεμβρίου 2022  για 5 η συνεχόμενη χρονιά γιορτή Μανιταριού στις ΣΙΝΙΕΣ ( Αγία Βαρβάρα – Πόρτα Σινιων ) με εξορμήσεις για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών  – κυνήγι Τρούφας με τρουφόσκυλα – διάλεξη – ενημέρωση με θέμα τα μανιτάρια  , έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της γύρω περιοχής .  Στην φετινή εκδήλωση θα συμμετέχουν αποστολές Μανταρόφιλων από το εξωτερικό Σερβία , Κροατία , Ιταλία , Κύπρο καθώς και διάφοροι Σύλλογοι Μανιταρόφιλων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

  • 09:30 – 11:00 π.μ  Διάλεξη – παρουσίαση και εξόρμηση για αναγνώριση  μανιταριών με  μικρούς μαθητές  με θέμα ‘’Γνωρίζω τα Μανιτάρια’’    –  Στην Αγία Βαρβάρα Πόρτας  Σινιών
  • 11:15 – 12:30 Μανιταροδημιουργίες και παιδικό Εργαστήρι

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

  • Στις 12: 00 μ,μ  συνάντηση στην Αγία Βαρβάρα Πόρτα Σινιών (προαύλιο χώρο Εκκλησίας) για εξόρμηση στην περιοχή των ΣΙΝΙΩΝ  και ανεύρεση μανιταριών , υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών  –  απαραίτητα να έχετε μαζί σας  καλάθι και μαχαίρι.
  • Στις 15:00 θα γίνει επίδειξη συλλογής Τρούφας με ειδικά τρουφόσκυλα ,
  • Με την επιστροφή από την εξόρμηση θα γίνει κέρασμα μανιταρόσουπα
  • Στις 16:00  Έναρξη ημερίδας – ενημέρωση ΄΄ Γνωρίζοντας τα Μανιτάρια της Ελλάδος ΄΄  από τον  Ερευνητή  –  Δάσκαλο των Μανιταριών κ. Κωνσταντινίδη Γιώργο  ( πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος ) .
  • Στις 17:30 Γευσιγνωσία με τον απίστευτο  Σεφ του Μανιταριού Φώτη Παρασκευαϊδη (θα απολαύσουμε μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστιμιές που θα ετοιμάσει ο σεφ) θα ακολουθήσει γιορτή με φαγητά και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα                ‘’ ΦΑΙΑΚΕΣ ‘’   για να διασκεδάσουμε.
  • Στον χώρο θα υπάρχει Έκθεση – παρουσίαση έργων ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της γύρω περιοχής.

 

Οι  εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ,  του  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ,του Τοπικού Συμβουλίου Σινιών , του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος , του Συλλόγου Κάσσιου Δία και ιδιοκτητών καταλυμάτων της περιοχής όπου θα φιλοξενήσουν τις αποστολές των Μανιταρόφιλων από το εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Περιμένουμε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά για τα Μανιτάρια καθώς και τις ομορφιές των Σινιών από κοντά.

Με τιμή    

                                                                             Ο πρόεδρος του Συλλόγου

                                                                                     Γαρνέλης Ιωάννης    

                                                                               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *