Γιατροί: Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι εκλογές για τους Ιατρικούς Συλλόγους

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι γιατροί όλης της χώρας προκειμένου να εκλέξουν νέους εκπροσώπους για τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Συνολικά στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 68.800 γιατροί, ελευθερο-επαγγελματίες και του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους Συλλόγους τους.

Σε όλη τη χώρα η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μόνο την Κυριακή, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις όπου θα διεξαχθεί και τη Δευτέρα εξαιτίας του αριθμού των μελών του Ιατρικού Συλλόγου.

Στη Κέρκυρα το εκλογικό κέντρο είναι στην Ιατροχειρουργική εταιρεία και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς της χώρας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε ο κλάδος ενωμένος να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνει σε δήλωσή του: «Και σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει όλοι οι ιατροί να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας. Το εκλογικό δικαίωμα δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά ανάγκη, ώστε μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για το επάγγελμά μας, να έχει φωνή το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Στις νέες αρχαιρεσίες θα πρέπει να δοθεί φωνή και σε νέους γιατρούς, καθώς αποτελούν την επόμενη γενιά της ιατρικής μας κοινότητας που θα διατυπώσουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης ιατρικής».

Οι εκλογές σε αριθμούς

Συνολικά υπάρχουν 60 Ιατρικοί Σύλλογοι στη χώρα.Σε 15 Ιατρικούς Συλλόγους ο υποψήφιος Πρόεδρος διεκδικεί για 1η φορά τη θέση και σε 19 Ιατρικούς Συλλόγους ο υποψήφιος Πρόεδρος διεκδικεί επανεκλογή για 2η φορά.

ΠΗΓΗ:potothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *