Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τίμησε τη μνήμη των πολεμιστών από τα Ιόνια Νησιά στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου είχε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ο Αντιπρύτανης Ηλίας Γιαρένης παρέστη στην πόλη της Ναυπάκτου στην επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων αναμνηστικής μαρμάρινης πινακίδας στη μνήμη των πολεμιστών από τα νησιά του Ιονίου που έλαβαν μέρος στην μεγάλη ναυμαχία.

Η πινακίδα συντάχθηκε στην ελληνική και λατινική και διαμορφώθηκε με την συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Μελετών Ιονίου. Η σχετική πρωτοβουλία συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο φορέων ήδη από το 2021 και η ακριβής χωροθέτηση και τοποθέτηση διαμορφώθηκαν με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας πραγματοποιήθηκαν από τον Αντιπρύτανη του Ιδρύματος κ. Γιαρένη και την Γενική Γραμματέα του Κέντρου Μελετών Ιονίου κυρία Λυδία Γιαννοπούλου, παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλειου Γκίζα, Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθως, ο κ. Γιαρένης προσφώνησε την εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας στο Ίδρυμα Δημητρίου & Αίγλης Μπότσαρη. Στην προσφώνηση του, ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου επισήμανε τη σημασία της συμβολής των νησιών του Ιονίου στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός και την αξία της πρωτοβουλίας στην οποία ασμένως μετείχε ενεργά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ιστορική μνήμη και τον αναγκαίο αναστοχασμό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *