Σημαντική πρωτοβουλία Μπιάγκη: “Επιστολή στους άλλους βουλευτές για κοινές πρωτοβουλίες σε θέματα υγείας”

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης στους συναδέλφους του Βουλευτές Κέρκυρας για την ανάληη κοινών πρωτοβουλιών για θέματα υγείας:

«Πρόσκληση για δημιουργία κοινού μετώπου στα θέματα υγείας της περιοχής μας»
Κύριοι Βουλευτές,
Τα νέα δεδομένα, οι τρέχουσες εξελίξεις, οι καθημερινές ανάγκες που έχουν προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, επιτάσσουν πια κοινή συστράτευση και κοινή πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού τη θωράκιση του πολύπαθου τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα.
Αποδείχθηκε εμπράκτως ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το πρόσφατο παράδειγμα, με την Βουλευτική Τροπολογία που καταθέσαμε από κοινού, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, με την οποία η Κέρκυρα ενετάχθη στην Α΄ ζώνη των Άγονών και Προβληματικών περιοχών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην προσπάθειά μας αυτή.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας προσκαλέσω σ’ ένα κοινό αγώνα διεκδίκησης, άμεσα συνυφασμένο με τις κοινωνικές ανάγκες, διεκδικώντας ταυτόχρονα και συντονισμένα όλα όσα μας αναλογούν.
Σας καλώ, λοιπόν, να συνεργαστούμε για μια κοινή συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, ώστε να καταστεί σαφές ότι η κοινωνία της Κέρκυρας δεν μπορεί να περιμένει άλλο, και πως η πολιτεία οφείλει να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας.
Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να διαφωνήσουμε, μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε σ’ ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης με τρεις βασικούς άξονες:
Α) την άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων ιατρών των προηγούμενων ετών, καθώς με τα νέα δεδομένα της ένταξης της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των Άγονων και προβληματικών περιοχών, είναι δυνατόν άμεσα να καλυφθούν καίρια κενά σημαντικότατων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο μας.
Β) τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Γ) την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας να επιλυθούν από την απόμακρη και αχανή 6η Υγειονομική Περιφέρεια που έχει υπό την εποπτεία της μια τεράστια περιοχή της χώρας.

Είμαι σίγουρος, ότι μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο όσα μας χωρίζουν και να συνταχθούμε όλοι μαζί σ’ έναν κοινό αγώνα. Το ζητά η κοινωνία, το επιτάσσουν οι καιροί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *