Επίκαιρη Ερώτηση Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας προχώρησε ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο βουλευτής τόνισε πως η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, δεν θέλουν να συνεργαστούν και δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικές διεργασίες. Τα σημερινά δεδομένα-αποτελέσματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου επιβεβαιώνουν την κατάσταση παρακμής στις επιχειρησιακές διαδικασίες του Νοσοκομείου.

Ο κ.Αυλωνίτης καλεί τον Υπουργό να επέμβει και να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς και να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της βλάβης που έχει προκληθεί στο δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία της Κέρκυρας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σε αποδρομή το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες»

Η πλήρης αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, όσο συνεχίζονται οι παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού και όσο παγιώνεται το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας, όπως καταγγέλλεται επισήμως από τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς τους φορείς και όργανα.

Πέραν της συστηματικής προσπάθειας υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας που εξελίσσεται σε όλη τη χώρα, στην Κέρκυρα υφίσταται επιβεβαιωμένα μια, αναποτελεσματική και αντιδραστική συνολικά, διοίκηση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Τα σημερινά δεδομένα-αποτελέσματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου αθροίζονται στην πλήρη διατάραξη της εργασιακής ομαλότητας για μία κρίσιμη κρατική δομή, στην επιβολή πειθαρχικών ποινών και προστίμων σε καταξιωμένους επιστήμονες, στην παντελή ανικανότητα επίδειξης οργανωσιακής διορατικότητας στην πρόσληψη προσωπικού εν μέσω πανδημίας, στην απαράδεκτη από κάθε άποψη αύξηση διακομιδών ασθενών από το Νοσοκομείο μας σε άλλα περιφερειακά, εκτός νησιού νοσοκομεία, στην άρνηση συνεργασίας με τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων ιατρών, υγειονομικών και άλλων υπαλλήλων του Νοσοκομείου παρά τις αποφάσεις και προτάσεις των οργάνων τους προκειμένου να συνεισφέρουν στη εύρυθμη λειτουργία του.

Η έκδηλα συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση παρακμής στις επιχειρησιακές διαδικασίες, στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στις διοικητικές αποφάσεις που λαμβάνονται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα αλλεπάλληλων παραιτήσεων επιστημόνων διαγνωσμένης επιστημονικής αξίας, οι οποίες αντιμετωπίζονται με φανερή προχειρότητα. Προς επίρρωση αυτού, η εσπευσμένη έλευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην Κέρκυρα μετά και τις πρόσφατες παραιτήσεις τριών ιατρών, και η επίσημη ανακοίνωση της επικείμενης κάλυψης θέσεων των παραιτηθέντων ιατρών, με προσωρινές μετακινήσεις από νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με αναμενόμενο αποτέλεσμα αντιδράσεις και από πλευράς της Ένωσης ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Επισημαίνεται με μελανό τρόπο, ότι αποδίδεται στον κομματικά διορισμένο Διοικητή του Νοσοκομείου μία άνευ προηγουμένου αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά που δε συνάδει με ένα κλίμα κοινής προσπάθειας που οφείλεται να επικρατεί για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Επειδή, η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, δεν θέλουν να συνεργαστούν, δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικές διεργασίες και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν πιστεύουν στη δημόσια υγεία, δημιουργώντας κρίση εμπιστοσύνης των κατοίκων απέναντι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1. Υπάρχει στον επιχειρησιακό σας σχεδιασμό, το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της βλάβης που έχει προκληθεί για το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία;

2. Με δεδομένη την επείγουσα ανάγκη άμεσης στελέχωσης κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας την οποία μετ΄επιτάσεως έχουμε ζητήσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *