Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi

Στα χέρια του ομίλου Grimaldi περνάει πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, καθώς αργά το απόγευμα της Πέμπτης το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αποσφράγιση των βελτιωμένων προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, προσέφερε 84.170.000 ευρώ για την απόκτηση του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένονται εντός της ημέρας.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εμμανουέλ Γκριμάλντι ανέπτυξε πρόσφατα τα σχέδιά του για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις 30 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρεκια του 25ου Euromed Convention-Grimaldi Group που πραγματοποιήθηκε στο Σορέντο της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πλοιοκτήτης σημείωσε τότε: : «Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι παίζουμε επιθετικά. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι παίζουμε άμυνα. Γιατί τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης ο Όμιλος είναι ο μεγάλος πελάτης. Το 60% των εσόδων της Ηγουμενίστας προέρχονται από εμάς. Θέλουμε στην ουσία να προστατεύσουμε τις επενδύσεις μας για αυτό και συμμετέχουμε στον διαγωνισμό της Ηγουμενίτσας και θα συμμετάσχουμε και στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Ηρακλείου» και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με άλλους χρηματοοικονομικούς επενδυτές δεν επιδιώκει ο Όμιλος Γκριμάλντι το κέρδος ούτε σκοπεύει να αυξήσει τα τέλη. Είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης των λιμανιών και θέλω να τα δω να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.» Ανέφερε δε, ότι ειδικά στην Ηγουμενίτσα τα σχέδια του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των δρόμων του εμπορίου γύρω από τον άξονα της Εγνατίας.
Πηγή:ERTnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *