Συναυλία της Φιλαρμονικής “Μάντζαρος” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», πραγματοποιεί συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κερκυρας την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00μμ, στο πλαίσιο των εορτασμών της Περιφέρειας Ιονιων Νησων για την επέτειο του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Ναυπακτου.

Φέτος, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονιων Νησων, πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα επίσημες εκδηλώσεις για το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός της 7η Οκτωβρίου του 1571, δηλαδή την ολοκληρωτική νίκη του ηνωμένου Χριστιανικού στόλου εναντίον του Οθωμανικού.

Ως μάλιστα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, η Κέρκυρα συμμετείχε τότε σημαντικά στην στελέχωση και την δύναμη του Χριστιανικού στόλου.

Η συναυλία της Φιλαρμονικής μας αποτελεί την κεντρική εκδήλωση των φετινών εορτασμών για την Ναυμαχία της Ναυπακτου, γίνεται δε, ακριβώς 451 χρόνια μετά το σπουδαίο γεγονός.

Το μουσικό σώμα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης, ενώ στην συναυλία θα αποδοθούν επετειακά έργα Ελλήνων συνθετών, που έχουν αναφορά στους ευρύτερους αγώνες των Ελλήνων για την απόκτηση της ελευθερίας τους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *