Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για Στελέχωση Δήμων και ΠΙΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση τόσο για την στελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για την περαιτέρω ενίσχυση των νέων Δήμων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Επιπλέον εξετάστηκε και η μετεξέλιξη των Οργανισμών του πρ. ενιαίου Δήμου Κέρκυρας που μετά τη διάσπασή του έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα, όπως είναι η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. και ο ΣΥ.ΚΟΙ.Π.Α.. Ο Στέφανος Γκίκας σημείωσε ότι ο διαδημοτικός χαρακτήρας δημιουργεί συχνά προβλήματα και δυσκολίες στην υλοποίηση των αρμοδιοτήτων και για αυτό οι Δήμοι επιθυμούν να προχωρήσει η διάσπαση και σε αυτό τον τομέα. Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η διάσπαση να πραγματοποιηθεί και στους Οργανισμούς, ώστε ο κάθε Δήμος να είναι σε θέση να έχει αυτόνομο Οργανισμό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η ίδρυση νέων Οργανισμών προϋποθέτει την ύπαρξη μελετών βιωσιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα υλοποίησης του έργου τους.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επιπλέον στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι Δήμοι και έθεσε την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησής τους, προκειμένου να γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί.

Τέλος, ο Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό επιστολή της «Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας», με την οποία ζητείται να επεκταθεί και για τους τρίτεκνους δημοσίους υπαλλήλους η δυνατότητα παράτασης της τετραετούς απόσπασής τους κατά δύο χρόνια, όταν πρόκειται για την συνυπηρέτηση συζύγων, όπως ισχύει άλλωστε για τους πολύτεκνους υπαλλήλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *