Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την συμπλήρωση 191 χρόνων από την επέτειο δολοφονίας του Ι. Καποδίστρια

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 191 χρόνων από την επέτειο δολοφονίας του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια (Κέρκυρα 10.2.1776 – Ναύπλιο 27.9/9.10 1831).

Ελάχιστος φόρος τιμής στον παγκόσμιο Έλληνα η συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις: Σήμερα στο μνημόσυνο στον τάφο του, στην Μονή Πλατυτέρας, και χθες στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητές τον σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή, τον π. Θ. Μουρτζανό και τον συγγραφέα Γ. Σκλαβούνο, με συντονιστή τον ακαδημαϊκό Γ. Δονάτο.

Οφείλουμε, εδώ στη γενέτειρά του, να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες για τη θεμελίωση του νέου Ελληνικού κράτους.

Στην κατεύθυνση αυτή, με το θεσμικό μου ρόλο ως βουλευτής, είχα αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό (8/5/2020) επισημαίνοντας πως η ιστορική προσωπικότητα του Ι. Καποδίστρια κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων κι ιδιαίτερα των Κερκυραίων κι ως εκ τούτου, ο λαός της Κέρκυρας επιθυμεί την αντίστοιχη με την ιστορική θέση του αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας(1).

Επιπλέον, και προκειμένου να τιμηθεί ο Καποδίστριας όπως του αρμόζει, με επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώ την καθιέρωση της ημέρας θανάτου του (9/10 με το νέο ημερολόγιο), ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού τιμής και μνήμης στον πρώτο Έλληνα Κυβερνήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *