Ν.Ε Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ: “Περί Κυβερνητικής και τοπικής αριστείας”

΄΄ Άριστα ΄΄ αξίζουν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα τοπικά αιρετά της στελέχη στην Αυτοδιοίκηση σε Περιφέρεια και Δήμους για την άψογη έναρξη της σχολικής χρονιάς και των υποδομών που αφορούν στη μαθητική και αθλούμενη νεολαία.
Από πού να ξεκινήσει κανείς;
1. Δέκα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποφασίστηκε να δοθεί 3μηνη παράταση στους περσινούς ανάδοχους των σχολικών μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δρομολόγια σε αρκετές σχολικές μονάδες του νησιού και να αναγκάζονται οι γονείς να τα πηγαίνουν με ιδία μέσα, αν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες ή δυστυχώς να μην τα πηγαίνουν καθόλου. Στην Κέρκυρα ο διαγωνισμός για τις φετινές σχολικές μεταφορές έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου, 4 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων(!), με αποτέλεσμα να μην γίνονται ακόμα δρομολόγια σε πολλά σχολεία της Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα και των αρμόδιων υπουργείων.

2. 84.189 παιδιά 5-12 ετών έμειναν εκτός ΚΔΑΠ και βρεφικών σταθμών – 949 μόνο στην Κέρκυρα – και τα voucher έμειναν ΄΄κενό γράμμα΄΄ για χιλιάδες οικογένειες. Και πολλές από αυτές βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ακυρώνοντας το πνεύμα και την ουσία του νέου προγράμματος από την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής του.

3. Η μη ύπαρξη κατάλληλου χώρου στέγασης του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης-ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας έχει επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στους 600 μαθητές με ειδικές ανάγκες (νοητική αναπηρία, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, δυσλεξία κλπ) και στις οικογένειες τους. Τραγικές οι συνθήκες στέγασης της υπηρεσίας με εισροή όμβριων υδάτων από την οροφή, πτώση τμημάτων της ψευδοροφής, εισροή λυμάτων και προβλήματα στατικότητας του κτιρίου. Χωρίς επίσης αυτόνομη χρηματοδότηση και χωρίς να παρέχονται αναλώσιμα είδη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της τόσο αναγκαίας αυτής υπηρεσίας.

4. Για την αθλούμενη νεολαία και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η κατάσταση είναι εξίσου δραματική.

Δεκάδες αθλητικά έργα στην Κέρκυρα, χρηματοδοτημένα από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ με αποφάσεις της ΠΙΝ ήδη από το 2018 και το 2019, χάθηκαν ή περιμένουν εδώ και 3-4 χρόνια να υλοποιηθούν.

• Το κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων – των 3 εκατ. ευρώ – της Βόρειας Κέρκυρας που χάθηκε οριστικά από την δημοτική αρχή Μαχειμάρη.
• Το κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων – των 2,4 εκατ. ευρώ – της Νότιας Κέρκυρας που δυστυχώς οδεύει προς τον ίδιο δρόμο.
• Ο χλοοτάπητας στην Αχαράβη και στο Κοντόκαλι, η κερκίδα στον Πετριτή, η αίθουσα γυμναστηρίου και τα αποδυτήρια στις Νυμφές, το 5*5 στα Κρητικά και στους Κοινοπιάστες, τα αποδυτήρια Αργυράδων, οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στο Περιβόλι κλπ.

Έργα 6.245.000 ευρώ που δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, με την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χάθηκαν οριστικά ή κινδυνεύουν να απενταχθούν ή καθυστερούν αδικαιολόγητα εδώ και 4 σχεδόν χρόνια.

Σαν το 4ο Λύκειο στα Παγκρατέϊ κα και το Σχολικό Κέντρο στα Βραγανιώτικα που κατάντησαν σαν το ΄΄γεφύρι της Άρτας΄΄, απεντάχθηκαν επι θητείας Σπ.Σπύρου το 2013-14, εντάχθηκαν ξανά το 2017 επί θητείας Θ.Γαλιατσάτου και παραδόθηκαν πρόσφατα, μετά από αδικαιολόγητη πολύχρονη καθυστέρηση.
Και αντί να ντρέπονται για τις πολιτικές τους ευθύνες ως κόμμα και αυτοδιοικητικές αρχές πανηγυρίζουν ανερυθρίαστα με επικοινωνιακές φιέστες.
Τόσο ΄΄άριστοι΄΄, τόσο άχρηστοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *