O Αλέξανδρος Αυλωνίτης στο Βίδο χθες για τις εκδηλώσεις μνήμης των Σέρβων

Στο Βίδο χθες και στο Σέρβικο Μαυσωλείο, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες Σέρβους πολεμιστές της περιόδου 1916-1918, στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα.
Η Κέρκυρα αποδείχθηκε «το νησί της σωτηρίας» για τους χιλιάδες Σέρβους στρατιώτες και πολίτες που κατέφυγαν εδώ το 1916 και βρήκαν φιλοξενία, αλληλεγγύη και βοήθεια από τους Κερκυραίους. Αυτή η στενή σχέση που δημιουργήθηκε, η άρρηκτη στο χρόνο, αποτελεί ιδανικό παράδειγμα προς μίμηση από όλους τους λαούς.


Αυτά που σήμερα διαδραματίζονται στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εντάσεις και συρράξεις πόρρω απέχουν από την γενική απαίτηση των λαών για ασφαλή διαβίωση, ειρηνική συνύπαρξη και καλή γειτονία.
Σε τούτους τους ταραγμένους καιρούς, η ειρηνική επίλυση διαφορετικών αντιλήψεων και ιδεολογιών και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς, είναι ο μόνος δρόμος. Ένας δρόμος αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, σαν εκείνον που μας έδειξαν οι Κερκυραίοι πρόγονοί μας έναν αιώνα πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *