Απεργία- αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές, Απεργία 9/11 κ.α.

Απεργία αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές, Απεργία 9/11 κα.
Πραγματοποιήθηκε χθες, 22/9, Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όπου αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το επόμενο διάστημα:
● Σε συνέχεια των δράσεων ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών κι εκπαιδευτικών και την εφαρμογή του νόμου 4823/21,η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ προχωράει και σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές, για την κάλυψη όλων συναδέλφων. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του σωματείου – κανένας μέντορας/συντονιστής, καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή όλου τους θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.
• Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα του ζητήματος των αυξήσεων στους μισθούς, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία, σύσκεψη ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ – Σωματείων, για το σκοπό αυτό μέσα στον Οκτώβρη.
• Προχωράμε σε πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις για όλα τα ζητήματα του κλάδου το πρώτο 10ημερο του Οκτώβρη
● Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της, όπως ανακοίνωση, πανό, περιοδείες κ.α.
● Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους
● Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ, πριν τις 22 Οκτώβρη. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μέσα στον Οκτώβρη.
● Μπροστά στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των ταξικών φραγμών και της κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω της υλοποίησης των νόμων 4692/21 και 4823/21, καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αποφασίσουν άμεσα την κήρυξη απεργίας – αποχής από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση το σωματείο θα δει πως θα συμβάλει στην συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *