Στέφανος Γκίκας: «Απαράδεκτες και Εξωφρενικές οι Κατηγορίες Ερντογάν κατά της Ελλάδας»

Την προκλητική πολιτική και ρητορική της Τουρκίας σχολίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Στέφανος Γκίκας χαρακτήρισε όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «απίστευτα, απαράδεκτα και εξωφρενικά». «Πάει πολύ η Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πολλώ δε μάλλον για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, αναφερόμενη σε όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι από το 2015 έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα έχει διασώσει σε περίπου 6.000 περιστατικά περισσότερες από 260.000 ζωές και παρόλα αυτά, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!

Ο Βουλευτής σημείωσε ότι καταγράφεται καθημερινά η εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία, αναφέροντας ότι μόλις χθες επιχείρησαν και πάλι περίπου 1.500 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν στη χώρα μας από τον Έβρο, ενώ μόνο τον μήνα Αύγουστο προσπάθησαν να μπουν από τα χερσαία σύνορα περίπου 40.000 μετανάστες.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε και στην ποσοτική αλλά και ποιοτική αύξηση «άνευ προηγουμένου» που καταγράφεται στο πεδίο. Παράλληλα, όπως είπε, ο Αναθεωρητισμός, που προβλέπει την αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων, έχει εξελιχθεί «σε κυρίαρχη συνιστώσα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας», ενώ υπάρχει και το νέο αφήγημα των «κακών Ελλήνων». Σύμφωνα με αυτό, όπως εξήγησε «οι Έλληνες παραβιάζουν τον Εναέριο Χώρο της Τουρκίας, οι Έλληνες εγκλωβίζουν τουρκικά αεροσκάφη με S300, οι Έλληνες έχουν “μαξιμαλιστικές θέσεις” και η Ελλάδα είναι το “κακομαθημένο παιδί” της Ευρώπης». Εκτίμησε, ότι το συγκεκριμένο αφήγημα θα λειτουργήσει ως βάση ή άλλοθι για το επόμενο βήμα στο οποίο ενδεχομένως θα προβεί η Τουρκία.

Στο σημείο αυτό, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην «απόλυτη εμπιστοσύνη» που έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στην Ελληνική πολιτική ηγεσία. «Η Χώρα είναι πολύ πιο ισχυρή διπλωματικά από όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με σημαντικές χώρες. Επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν αυξήσει δραστικά την αποτρεπτική τους ικανότητα και συνεχίζουν να την αυξάνουν, τόσο με τα νέα Εξοπλιστικά Προγράμματα όσο και με την συνεχή τους εκπαίδευση.»

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όλη τους την ζωή εκπαιδεύονται και ασκούνται για το ενδεχόμενο να προστατεύσουν εν τοις πράγμασι τα Εθνικά Κυριαρχικά μας Δικαιώματα», τόνισε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Στέφανος Γκίκας εκτίμησε, ότι αν κατά την κρίση των Ιμίων, το 1996, η τότε Κυβέρνηση «έδινε τη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να πράξουν το καθήκον τους, η Τουρκία θα έκανε πολλά χρόνια να συνέλθει.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *