«Η Ευρώπη στην περιοχή μου: Geo-Festival-Δράσεις και εκδηλώσεις γνωριμίας με το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς – Ιθάκης»

Δεκάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τουGeofestivalπου διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης για την γνωριμία και ανάδειξη του έργου «Καταγραφή και παρουσίαση των Γεωτόπων και Γεωδιαδρομών του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης με σκοπό την ένταξή του στα Γεωπάρκα της UNESCO» το οποίο είχε ως ευτυχή κατάληξη την ένταξη του Γεωπάρκου στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO τον Μάρτιο 2022. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας«Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2022».To έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.ΟΠ. «Ιόνια Νησιά 2014-2020»
Από 15-18 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Γεωπάρκο και τα Πάρκα σκοτεινού ουρανού στην Ανωγή της Ιθάκης και τον Κούταβο Αργοστολίου, παρατήρηση σκοτεινού ουρανού στον Αίνο όπου δεκάδες μεγάλοι και μικροί είδαν μέσα από τηλεσκόπια πλανήτες και διέκριναν αστερισμούς με την καθοδήγηση του Αντώνη Δρίβα, από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρα «Ωρίωνας».
Ξεναγήθηκαν επίσης στα εντυπωσιακά σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογγαράτης καθώς και στον Καραβόμυλο, στην περιοχή της Σάμης. Διασκέδασαν με τα ροκ συγκροτήματα «Μάκης Πετράτος & Μαύρες Γάτες» και «Sonus Replica» στην πλατεία Ληξουρίου. Οι εκδηλώσεις του Γεωφεστιβάλ κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Αργοστολίου όπου δεκάδες παιδιά μετείχαν στα αθλητικά παιγνίδια (kidsathletics), 108 αθλητές και αθλήτριες διένυσαν τα 5χμλ του αγώνα δρόμου που διερχόταν από 3 Γεώτοπους του Γεωπάρκου ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την ομιλία του καθηγητή Γώργου Δρακάτου για το Γεωπάρκο καθώς και τα σχετικά βίντεο στις οθόνες που είχαν στηθεί . Όλη η βραδιά έκλεισε με την απονομή των επάθλων στους νικητές και τις νικήτριες του αγώνα δρόμου και με πολλά χαμόγελα.

Η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης, απόλυτα ικανοποιημένη από την επιτυχία των εκδηλώσεων και του στόχου διάχυσης των αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου έργου, ευχαριστεί θερμά τόσο το κοινό που ανταποκρίθηκε και συμμετείχε σε όλες τις δράσεις αλλά και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους: την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου και Αίνου και Προστατευόμενων περιοχών Ιονίων νήσων (παράρτημα Αργοστολίου) του ΟΦΥΠΕΚΑ και καθένα από μέλη της ομάδας ξεχωριστά, την Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τους Δήμους Αργοστολίου, Σάμης και Ληξουρίου, την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *