Ελεύθερη Είσοδος στο Μουσείο Καποδίστρια τιμώντας την Ημέρα Μνήμης Ι. Καποδίστρια & εορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο Καποδίστρια συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου και τιμά τη μνήμη του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου
λειτουργώντας τις μέρες αυτές
με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ειδικές ξεναγήσεις.

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου εορτάζονται σε όλη την Ευρώπη οι Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το φετινό θέμα των εορτασμών αφορά στη Βιωσιμότητα. Το Μουσείο Καποδίστρια, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στους εορτασμούς λειτουργώντας με Ελεύθερη Είσοδο και με ειδικές δράσεις.
Φέτος, διοργανώνεται ειδική ξενάγηση – περίπατος στον Κήπο του Μουσείου για να γνωρίσουμε όλοι την ιστορία και τη φύση του Καποδιστριακού κτήματος στην “Κουκουρίτσα”, που αποτελεί κηρυγμένο Ιστορικό Μνημείο για το φυσικό και ανθρωπογενές του κάλλος.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν Σάββατο & Κυριακή, ώρα έναρξης 12:00. Διάρκεια: 1 ώρα. Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Καποδίστρια τιμά τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια και σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τη βιογραφική έκθεση για τον Κυβερνήτη με Ελεύθερη Είσοδο. Στο πλαίσιο γνωριμίας με την δράση και την παρακαταθήκη του σπουδαίου διπλωμάτη και πολιτικού, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση-παρουσίαση για το μοναδικό πορτρέτο του Ι. Καποδίστρια – πιστό αντίγραφο του έργου που φιλοτέχνησε ο Sir Thomas Lawrence το 1818 – το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Καποδίστρια μέχρι το τέλος του χρόνου, με την φροντίδα και τη στήριξη του Ιδρύματος Rothschild.
Ώρα έναρξης: 14:00. Διάρκεια παρουσίασης: 45′.
Ελεύθερη συμμετοχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *