O Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, από σήμερα, στη Ρωσία -«Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, μετέδωσε το πρακτορείο TASS. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι οι ρωσικές περιοχές, που κατοικούνται από ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων, θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε ζητήματα πολιτικής ειρήνης.

Στο μήνυμα που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σημείωσε ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει την Ρωσία.

Όπως είπε είναι μια προσπάθεια υπεράσπισης της ρωσικής κυριαρχίας ενάντια σε μια Δύση που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως εργαλείο για να «διαιρέσει και να καταστρέψει τη Ρωσία».

«Εκτελούν αυτά τα σχέδια εδώ και πολύ καιρό, για να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα πλήθος κατακερματισμένων και αντιμαχόμενων περιοχών» επεσήμανε ο Πούτιν και συνέχισε «η Ουκρανία έχει γίνει ένα αντιρωσικό προγεφύρωμα».

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει στις απειλές της Δύσης», υπενθυμίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».

Εξάλλου ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων στη Ρωσία.

«Οι δημοκρατίες σας, που παραδοσιακά φιλοξενούν ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών, θα πρέπει να θέτουν ζητήματα πολιτικής ειρήνης, σταθερότητας και να δίνουν προτεραιότητα. Είναι πολύ σημαντικό γενικά, και ιδιαίτερα σημαντικό για περίπλοκες περιοχές, όπως η δική σας» τόνισε.

Η ομιλία του έρχεται καθώς αξιωματούχοι που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο συνεχίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας – μια πράξη που θα σήμαινε μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης. Οι παγκόσμιοι ηγέτες που συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν ευρέως την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, περιγράφοντάς την ως απειλή για την παγκόσμια τάξη και την παγκόσμια ειρήνη.

Πηγή enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *