“Ντρέπομαι ως Ευρωπαίος” του Παύλου Γερουλάνου

Σε δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o κ. Παύλος Γερουλάνος έγραψε:

“Καιρό τώρα λέω ότι ντρέπομαι ως Ευρωπαίος για μια Ενωμένη Ευρώπη που για χρόνια απειλούσε την Ελλάδα με βαρύτατες συνέπειες (μέχρι και έξοδο από το ευρώ) για τα ελλείμματα της αλλά δεν αφιέρωνε ούτε μέρα στην Ουγγαρία που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβεται τους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Μια Ευρώπη όπου το χρήμα μπαίνει πάνω από τις θεμελιακές αξίες για τις οποίες γεννήθηκε.
Δεν μπορώ λοιπόν να μην εκφράσω την εκτίμηση μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, που για πρώτη φορά (έστω και δειλά) αλλάζει ρυθμό και προτείνει να παρακρατηθούν 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα που θα πάρει η Ουγγαρία από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω της παραβίασης βασικών αρχών Δημοκρατίας.
Επιτέλους, μπράβο!
Τώρα μένουν τρία πολύ σημαντικά πολιτικά ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας μέσα σε αυτή την Ευρώπη:
1. Τα κράτη – μέλη θα στηρίξουν την πρόταση της Επιτροπής;
2. Η Ελλάδα θα είναι μια από αυτές που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας στην Ουγγαρία;
3. Αν ναι, πώς θα χειριστεί την υπόθεση των υποκλοπών η Ελληνική κυβέρνηση ώστε μια μέρα να μην βρεθούμε εμείς στη θέση της Ουγγαρίας;
Για τους αληθινούς Δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες η Δημοκρατία δεν έχει τιμή. Αλλά για εκείνους που είναι διαθέσιμοι να κάνουν εκπτώσεις, που επικαλούνται το απόρρητο για να μην ελέγχεται η εξουσία τους, που απειλούν με φυλακή όσους ρίξουν φως στην υπόθεση των υποκλοπών, που προστατεύουν ιδιώτες που εμπλέκονται από την Εξεταστική Επιτροπή, ίσως 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ένα τίμημα που μπορεί να τους συγκινήσει.”

Πηγή:www.facebook.com/yeroulanos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *