Με επιτυχία και ο 10ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο

Μεγάλη ικανοποίηση για τους διοργανωτές κυρίως η διεξαγωγή του «10ου ΚόρΙσσου αγώνα δρόμου στην άμμο» αλλά και για τους συμμετέχοντες, είτε στον αγώνα δρόμου , είτε σαν περιπατητές, είτε σαν θεατές. Και αυτό διότι .. «οι καιρικές προβλέψεις δεν ήταν και οι καλύτερες, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά το μικροκλίμα της περιοχής και ήμασταν βέβαιοι ότι η διοργάνωση θα εξελισσόταν ομαλά, όπως και έγινε..» τονίζει ο κος Πέρρος και συνεχίζει «… χαιρόμαστε για την συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα φέτος με τις μικρές ηλικίες που ήταν σαφώς η πολυπληθέστερη τα τελευταία χρόνια και γι αυτό υπάρχει η σκέψη να χωρίσουμε την κατηγορία των δημοτικών σχολείων σε ηλικίες, δίνοντας έμφαση σε αυτήν την ιδιαίτερη ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει σε εκδήλωση στην πανέμορφη περιοχή του Ίσσου. Έτσι συνειρμικά εξοπλίζονται με παραστάσεις από την περιοχή και αυτό θα βοηθήσει να γίνουν λάτρεις της πανέμορφης περιοχής, συνάμα με την αθλητική δραστηριότητα , όπως είναι ένα αγώνας δρόμου»!

Η τελετή λήξης άρχισε με συγκινητική αναφορά στον εκλιπόντα Σωτήρη Γαστεράτο, στην γυναίκα του απονεμήθηκε το μετάλλιο του «ΚόρΙσσου» τιμής ένεκεν για την πολύχρονη παρουσία τους και προσφορά του στον αγώνα για την διάσωση και ανάδειξη του Ίσσου.
Απο την οργανωτική επιτροπή αναφέρθηκαν όλοι οι συνδιοργανωτές. Η Π. Ιονίων Νήσων , η ΠΕΔΙΝ και ο Δήμος Ν Κέρκυρας. Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ, ο «Διάπλους», Ο ΣΕΒΑΣ «ΒΙΚΤΩΡ» (Βετεράνοι αθλητές στίβου), ο Κερκυραϊκός ΓΣ, ο Λαοδάμας, το ΕΣΥΝ,.
Τιμήθηκαν για την συμβολή τους και συνεισφορά τους στην διεξαγωγή του αγώνα και της όλης εκδήλωσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το τοπικό παράρτημα του ΕΕΣ, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, η Γ Κλινική «Αλέξανδρος Μάστορας», ο γιατρός Καββαδίας Αλέξανδρος, οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων OLIVAR και Απόλλων Παλλάς. Ιδιαίτερη παρουσία με εθελοντές των πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Ματθαίου, Βραγκανιωτίκων, Χλωμού και Αργυράδων καθώς και του Αγροτικού συνεταιρισμού Αργυράδων.


Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν (Δωρέαν) φανέλες του αγώνα, μετάλλια, καπέλα και τυπωμένες με τοπία του Ίσσου κούπες.
Οσον αφορά τον αγώνα οι τρεις πρώτοι νικητές
Κατηγορία κοριτσιών δημ σχολείων
1η θέση Κατωμέρη Αντωνία, 2η θέση Βάρελη Αγγελική και 3η θέση Κοντομάρη Ιλιάνα
Στα αγόρια Δημ σχολείων , 1η θέση Κουλούρης Αλέξανδρος, 2η θέση Γουρδούκης Σήφης και 3η Γουρδούκης Αλέξανδρος.
Στις κατηγορίες κάτω των 18 ετών, στα κορίτσια Πηγή Λουκία 1η θέση, Γουρδούκη Κατερίνα 2η θέση και Βλάσση Ελένη 3η θέση, ενώ στα αγόρια 1ος ο Μόσχος Γεράσιμος, 2ος Μακαντάνης Κων/νος και 3ος Νεράϊδας Γιώργος.
Και τέλος στην κατηγορία γυναικών πάλι και φέτος πρώτη η PETRA HAVLOVA, 2η η Ρωμαίου Κωνσταντίνα, η γνωστή Κερκυραία πρωταθλήτρια και 3η η ΒάρεληΑσημίνα.


Ενώ στους άνδρες είχαμε τριπλέτα από «Βαραγγούληδες», Αγιομαθήτικης καταγωγής που ζουν στην Γερμανία. Έτσι ο Βαραγγούλης Προμηθέας τερμάτισε πρώτος με εκπληκτικό χρόνο 34:30, Δεύτερος ο Άρης με 38:18 και τρίτος ο Αίαντας Βαραγγούλης με χρόνο 38:24.
Συμμετοχές διεθνείς είχαμε από Σουηδία, Γερμανία, Τσεχία.
Το επόμενο Σάββατο, 24 Σεπτέμβρη, ο «Κόρισσος» συνεχίζεται με αγώνες “Beach handball” και δρόμο 2000μ για παιδιά γυμνασίου. Ώρα 17:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *