ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου κεντρικής Κέρκυρας: “Πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες!”

Την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου κεντρικής Κέρκυρας συναντηθήκε με την Δήμαρχο, τους Διευθυντές των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, τον ΠεριφερειακόΔιευθυντή εκπαίδευσης, τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών και τους βουλευτές του νομού μας (οι δύο δεν παραβρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων).

Τέθηκαν εκ μέρους τους συγκεκριμένα θέματα όπως η σχολική στέγη στο Δήμο μας, που αιμορραγεί, το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών που από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο τους, το ολοήμερο σχολείο και το νέο διευρυμένο ολοήμερο με τις ελλείψεις σε υποδομές για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους. Θέσαμε το θέμα της καθαριότητας των σχολείων ειδικά σε συνθήκες πανδημίας καθώς και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί μας για εργασία.

“Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια και οι Δήμοι επιχειρούν αλλαγές τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο του σχολείου που επηρεάζει το μέλλον των παιδιών μας. Η υποχρηματοδότηση της παιδείας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά πολιτική επιλογή για να εξοικονομούνται χρήματα από το κράτος. Οι αλλαγές, οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μας. Το σχολείο – επιχείρηση που θα αναζητά χορηγούς και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των παιδιών μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Ως Ένωση καλούμε τους γονείς να μην συμβιβάζονται με την σημερινή κατάσταση. Να μην δεχτούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους (τα έχουν ήδη πληρώσει από τους φόρους) για να καλύψουν τα “κενά” του κράτους. Να απαιτήσουν με τη συμμετοχή τους μέσα από τους Συλλόγους αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, σε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, με δημόσιο δίκτυο μαθητικών μεταφορών, με μόνιμο προσωπικό σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.”

Όλοι την Δευτέρα στις 1:30μ.μ στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ και της Ένωσης Γονέων στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
Όλοι την Τετάρτη στις 11:00π.μ στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων για διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Ι.Ν για το κρίσιμο ζήτημα των μεταφορών των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *