Οι Γιατροί του Κόσμου στα Διαπόντια Νησιά

Δεκαμελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, αποτελούμενο έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (Παθολόγος, Γεροντολόγος, Πνευμονολόγος, Μαία, Νευρολόγος και βοηθός ιατρού), θα επισκεφθεί τα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα, Ωθωνούς και Μαθράκι) με την Ιατρική Κινητή Μονάδα, από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου.
Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων, εντός των οποίων θα διεξαχθεί η δράση. Η αποστολή πραγματοποιείται με την συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα μεταφέρει το κλιμάκιο στα νησιά.
Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας και κατοικούνται από περίπου 1.200 κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ταυτόχρονα, λόγω της απόστασης από την Κέρκυρα, οι κάτοικοι των νησιών, στερούνται την άμεση πρόσβαση σε απαραίτητες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.
Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρεθούν στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Ιονίου, προασπίζοντας ακόμα μια φορά, το ανθρώπινο δικαίωμα για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία, όλων.

Πρόγραμμα αποστολής:
Σάββατο 17/09/2022 στο Αγροτικό Ιατρείο Οθωνών, 10:00 – 15:00
Κυριακή 18/09/2022 στο Αγροτικό Ιατρείο Ερείκουσας, 10:00 – 15:00
Δευτέρα 19/09/2022 στο Αγροτικό Ιατρείο Μαθρακίου, 10:00 – 15:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *