Χαιρετισμός του προέδρου τού Τμήματος ΤΞΓΜΔ στους νεους φοιτητές

Με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιοδου χαιρετισμο προς τούς φοιτητές απηύθυνε ο Πρόεδρος του τμηματος ΤΞΓΜΔ του Ι. Π. Γιάννης Καρράς.
Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Σας καλωσορίζω στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου και σας συγχαίρω για την εισαγωγή σας στο πρωτοποριακό Τμήμα εκπαίδευσης ελληνόφωνων μεταφραστών και διερμηνέων που έχει συμπληρώσει, ήδη, 36 χρόνια επιτυχούς πορείας.

Το Τμήμα μας παρέχει γνώσεις στη θεωρία και πρακτική της Μετάφρασης και της Διερμηνείας  εφαρμόζοντας μεθόδους εργασίας πλήρως εκσυγχρονισμένες με τα διεθνή δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας διαπολιτισμικής συνείδησης προάγοντας την καλλιέργεια του σεβασμού στην πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία.

Στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος Σπουδών, τόσο οι παρεχόμενες όσο και οι αναδυόμενες κατευθύνσεις επιστημονικής έρευνας συμβαδίζουν με τις επικρατούσες επιστημονικές τάσεις διεθνώς και υποστηρίζονται μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κινητικότητας, πρακτικής άσκησης και θεσμικών συνεργασιών.

Οι διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος σας εγγυόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή σας ένταξη στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας θα μεριμνήσουμε ώστε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας να αποδοθεί η δέουσα σημασία στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης και χρήσιμων δεξιοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές του Τμήματος θα εκπληρούν το διττό ρόλο του συμπαραστάτη-καθοδηγητή μέσω του προβλεπόμενου θεσμού των Συμβούλων Σπουδών ανά έτος. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνουμε τόσο τη συμμετοχή σας στους υπάρχοντες φοιτητικούς ομίλους του Τμήματος μας όσο και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων. Στόχος μας η φοιτητική σας ζωή στο Πανεπιστήμιό μας να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία ζωής εφόσον τηρείται από μέρους σας η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Σας εύχομαι  να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τις σπουδές σας. Αν η προοπτική διασύνδεσης με το τρίπτυχο έρευνα, γνώση και καινοτομία συγκαταλέγεται στους άμεσους στόχους σας, έχετε βρει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την ευόδωση των προσδοκιών σας.

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!

Καλωσορίσατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *