Αλέξανδρος Αυλωνίτης : κ.Μητσοτάκη σταματήστε το δούλεμα

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχολίασε:
“Κύριε Μητσοτάκη σταματήστε το δούλεμα

Το φάντασμα της ενεργειακής φτώχειας και της κατάρρευσης της Δημοκρατίας μας πλανάται πάνω από το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Βρισκόμαστε λίγο πριν από έναν δύσκολο χειμώνα με την κοινωνία γονατισμένη από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και την επιχειρηματικότητα παγιδευμένη σε μια κοστοβόρα λειτουργία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη, μεγάλα λόγια, ακατάσχετη παροχολογία, φαυλότητα που αναπαράγει όλα εκείνα που κάνουν το βίο των πολιτών αβίωτο. Οι πενιχρότατες κρατικές επιδοτήσεις βρίσκουν τον τοίχο της πρωτοφανούς ακρίβειας, της οποίας ο πληθωρισμός δείχνει τα δόντια του για 5ο συνεχόμενο μήνα σκαρφαλώνοντας σε διψήφιο αριθμό και πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η μεγαλύτερη κοροϊδία του λαού είναι να μιλά ο Πρωθυπουργός για μέτρα δήθεν ενίσχυσης ύψους σχεδόν 5, 5 δις ευρώ, όταν το φορολογικό χαράτσι στους Έλληνες το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022 αγγίζει τα 6 δις ευρώ. Επιδοτούν με τα λεφτά του λαού, χωρίς ντροπή. Κι η εξαπάτηση έχει τα όριά της!

Αρνητικοί πρωταθλητές σε όλα οι Έλληνες, έτσι μας περιγράφουν στην Ευρώπη. Κρίση ενεργειακής επάρκειας, κρίση ακρίβειας, κρίση ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, κρίση πολιτικών θεσμών, κρίση δημοκρατίας. Η πιο αναξιόπιστη και πιο επικίνδυνη δεξιά για το λαό κυβέρνηση είναι δυστυχώς ακόμα εδώ και πρέπει να ανατραπεί.

Δυστυχώς, η ΕΕ δεν δείχνει την απαιτούμενη ενότητα στις αποφάσεις της και την αναγκαία ισχύ στην εφαρμογή τους, την ώρα που απειλείται όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Προτείναμε ως εφικτό και αποτελεσματικό μέτρο για να μειωθούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα την επιβολή πλαφόν, ανώτατου ποσοστού κέρδους στην ηλεκτροπαραγωγή.

Η αισχροκέρδεια δεν μπορεί να στραγγαλίζει άλλο τους Έλληνες. Το χθεσινό ποτάμι διαμαρτυρίας της χειμαζόμενης κοινωνίας και των εργαζομένων σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που απλώθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος συμβολικός οιωνός μετατροπής σε χείμαρρο το επόμενο διάστημα.

Δεν πάει άλλο. Αυτό λέει, αυτό θέλει ο λαός και ο προοδευτικός κόσμος, αυτό καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να υπηρετήσει για το κοινό συμφέρον με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη. Αντίσταση μέχρι την τελική ανατροπή και νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *