Δημήτρης Μπιάγκης: Επιτακτική ανάγκη το πυροσβεστικό πλοιάριο και το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο λιμάνι της Κέρκυρας

Το τελευταίο συμβάν με τη φωτιά στα σκάφη της Μαρίνας των Γουβιών αλλά και όλα τα προηγούμενα περιστατικά (πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Lyrica» τον Μάρτιο του 2021, πυρκαγιά στο «Euroferry Olympia» ανοικτά της Ερείκουσας τον Φεβρουάριο του 2022, φωτιά σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στους Παξούς τον Αύγουστο του 2022), καθιστά επιβεβλημένη τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου εντός των ορίων του λιμανιού αλλά και τη μόνιμη στάθμευση στο λιμάνι της Κέρκυρας ενός πλωτού πυροσβεστικού πλοιαρίου.
Με συνεχή υπομνήματα και ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, καταδείξαμε τη σοβαρότητα του θέματος χωρίς να λάβουμε σε καμιά από τις παρεμβάσεις μας ουσιαστική απάντηση στα επιτακτικά ερωτήματά μας. Πιο πρόσφατη περίπτωση η ερώτηση με αριθ. 6233 που καταθέσαμε στις 4/7/2022 για την επαρκή στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον νομό της Κέρκυρας, που δυστυχώς έθεσε για ακόμα μια φορά επιτακτικά το ζήτημα χωρίς να απαντηθεί από τους αρμοδίους.
Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, η μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στο λιμάνι της Κέρκυρας ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και η άνοδος του θαλάσσιου τουρισμού με την δημιουργία και εκμετάλλευση περιφερειακών μαρίνων πρέπει να συνδυαστούν με την επιβεβλημένη θωράκιση της ασφάλειας των λιμενικών μας υποδομών.
Για ακόμα μια φορά, με αφορμή το τραγικό συμβάν στην μαρίνα των Γουβιών ζητάμε τα αυτονόητα. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση παρέμβασή τους στο περιστατικό παρά τα πενιχρά μέσα και τον εξοπλισμό που διαθέτουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *